Dwaalspoor: Dwalen door een verlichte Dordtse binnenstad

Dwaalspoor: Dwalen door een verlichte Dordtse binnenstad

Op het Dordtse stadhuis waren de meest spectaculaire projecties te vinden. Foto: Twan Verloop

Niet kunnen winkelen, geen concerten, zelfs geen kerstmarkt… Zo kun je nog wel even doorgaan. Corona heeft ervoor gezorgd dat er weinig activiteiten zijn, en de verveling veelal toeslaat. Toch zorgt Dordrecht marketing met het evenement dwaalspoor voor een lichtpuntje, of beter gezegd lichtpuntjes voor de Dordtenaren.

 

Van maandag 7 december tot zondag 3 januari staan de Dordtse binnenstad en haven decor tijdens het evenement dwaalspoor. Gedurende deze periode zullen verschillende panden vanaf de schemering tot laat in de avond belicht zijn met lichtprojecties. Zo wil Dordrecht met een corona-proof evenement de inwoners toch iets te doen geven. Op de site van Dordtse december dagen is een kaart te vinden die een route uitstippelt langs 17 verlichte panden.

Het dwaalspoor heeft als thema: de natuur in de winter. Tijdens deze route kom je onder andere langs de Dordtse haven, winkelstraten en het standbeeld van Willem van Oranje met als eindstation het Dordtse stadhuis. Gedurende de tocht komt van alles voorbij: barstende bloembollen, dieren in winterslaap, sneeuwvlokken en wuivende bomen. Het eindstation, het Dordtse stadhuis, heeft een extra speciale projectie. Op het gehele stadhuis is een paar minuten durende lichtshow te zien.

 

De Dordtenaren zijn erg positief over het evenement: ‘Ik vind het een enorme opsteker voor Dordrecht’ ,vertelt voorbijganger Marjolein (53) mij, ‘Wel erg jammer dat de rondvaart door de verlichte grachten niet door kan gaan door de lockdown.’. De Dordtenaren zijn zelfs zo enthousiast dat het dwaalspoor gisteren vroegtijdig beëindigd moest worden. Het was zo druk in de stad, en vooral rondom het stadhuis, dat de organisator van het evenement besloot dat het niet meer helemaal veilig was.

Gelukkig hebben inwoners nog een aantal dagen de kans om te genieten van de bijzondere lichtshow, en dit raad ik zeker aan om te doen. Een erg origineel idee om in de buitenlucht (corona-proof) een wandeling te maken met je ouders, opa en oma. Van jong tot oud zie ik ze door de stad lopen. Zoekend naar de projecties lijken ze haast de kou en corona even te vergeten.

Update:

Helaas heb ik vernomen dat het de dag na mijn bezoek wederom te druk was in de Dordtse binnenstad. Hierop heeft de organisator besloten om het dwaalspoor opnieuw vroegtijdig te beëindigen. Hiernaast hebben ze bekend gemaakt dat het ook niet meer door zal gaan, omdat de veiligheid van de bezoekers niet meer gegarandeerd kan worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *