De winkelsluiting van de tweede coronalockdown

Bekend is geworden dat de winkels nu toch echt hun deuren moeten sluiten. ‘De cijfers liegen er niet om en we moeten hard ingrijpen,’ aldus minister-president Mark Rutte. Nu bekend is dat de winkels per dinsdag 15 december 2020 gesloten zullen zijn, komt er een groot aantal mensen naar de Goudse binnenstad, om de laatste kerstinkopen te doen. 

Het aantal coronabesmettingen liep de afgelopen twee weken fors omhoog. Op 1 december bedroeg het aantal nieuwe coronagevallen 4.045 en dit steeg naar 9.884 op 13 december. Dit gaf voor het kabinet de aanleiding voor een harde aanpak en deze winkelsluiting is onderdeel van het nieuwe maatregelenpakket.

In deze video zien we ook Joos de Pater (17), die bij de bouwmarkt is gaan werken om zo hier in coronatijd een centje bij te verdienen. Ook de bouwmarkten moeten dicht en Joos spreekt zich uit over deze maatregel en hoe zijn situatie er nu uit ziet.

Over de auteur

Maurice van Kersbergen

Ik ben een beginnend, enthousiast journalist die het nieuws dichtbij brengt. Daarnaast ben ik actief in de muziek en dit zal dan ook vaak doorschemeren in de door mij uitgebrachte items. Heb jij vragen of opmerkingen? Schroom je dan niet om mij een mailtje te sturen via: maurice.vankersbergen@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *