Start verkoop ijs bij boerderij de Witte Schuur

Start verkoop ijs bij boerderij de Witte Schuur

Boerderijwinkel de Witte Schuur in Culemborg is begonnen met het verkopen van boeren roomijs. Het roomijs wordt ambachtelijk gemaakt van de melk van Hoeve Boveneind in Herwijnen. Met het lekkere weer in zicht heeft Conny van Herwijnen, eigenaresse van zorgboerderij de Witte Schuur, er alle vertrouwen in dat het ijs goed zal verkopen.

De boerderijwinkel van zorgboerderij de Witte Schuur ligt vol met streekproducten, het bedrijf werkt samen met boeren uit de buurt en verkoopt hun producten. “Een collega van ons is melkveehouder en levert een gedeelte van zijn melk aan Arjan Bakker van Bakkerij Bakker uit Herwijnen. Arjen bakker maakt in zijn bakkerij ijs van de melk, hij verkoopt dit dan weer in zijn eigen ijssalon. Arjen Bakker ging de uitdaging aan om ook voor ons ijs te bereiden”, vertelt Van Herwijnen. Het is de bedoeling dat het ijs te koop is van april tot oktober. “Als het in oktober nog mooi weer blijkt te zijn, blijven we het ijs gewoon verkopen, we zijn flexibel”, zegt Van Herwijnen.

“We hebben zeven soorten roomijs maar ook drie soorten sorbetijs voor de mensen die geen lactose mogen. Arjan Bakker maakt in principe 22 verschillende ijssmaken, hieronder vallen ook speciale smaken. Zo zal Arjen Bakker straks met Koningsdag de smaak ‘Tompouce’ maken. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is er”, zegt Van Herwijnen. Het is de bedoeling dat wanneer de ijsverkoop omhoog gaat, ze de smaken zullen uitbreiden. De ijsvitrine van de Witte Schuur kan achttien soorten kwijt, hier zal deze zomer dus ook volop gebruik van worden gemaakt.

“We vinden het fijn om samen te werken met een melkveehouder uit de buurt. We weten dat de koeien buiten grazen, wat ze eten, dat ze een goed leven hebben en goed verzorgt worden. Ons ijs heeft een verhaal en is dus toch echt anders dat een ijsje uit een fabriek”, vertelt Van Herwijnen. Wanneer boeren hun producten aan een supermarkt verkopen blijft hun winst maar minimaal. “De boer verdient door ons meer geld voor zijn melk maar de lokale bakker verdient er ook wat aan en wij ook. Zo worden alle partijen eerlijk beloond”, zegt Van Herwijnen.

De zorgboerderij ligt vlak tegen de net nieuw gebouwde wijk in Culemborg en langs verschillende wandel- en fietspaden. “Een groot deel van onze klanten komt uit de nieuwe wijk, daar is geen ijssalon waardoor wij extra aantrekkelijk zijn. Ook komen er veel wandelaars en fietsers aan. Bij ons kunnen ze lekker even uitrusten met een ijsje of een kopje koffie”, vertelt Van Herwijnen. De verkoop van het ijs gaat verrassend goed en klanten zijn erg enthousiast. Zo ook wandelaarster Eva Bartholomeus, ze loopt graag door de Culemborgse weilanden en de uiterwaarden van de Lek. “Regelmatig loop ik langs de Witte Schuur als ik voor een wandeling kies tussen de weilanden. Hier haalde ik dan weleens een lekker kopje koffie. Dat de boerderij nu ook ijs verkoopt, vind ik echt heerlijk, vooral straks in de warme zomermaanden, dan snakt iedereen wel naar een lekker verkoelend ijsje na een lange wandeling”, zegt Bartholomeus.

Wanneer de horeca open mag, is het de bedoeling dat de Theetuin van de Witte Schuur ook weer gebruikt kan worden. Daar kunnen mensen dan lekker hun ijsje opeten in het zonnetje of een kopje koffie bestellen met zelfgebakken gebak.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *