Ondernemen vanaf je zestiende

Ondernemen vanaf je zestiende

De achttienjarige Isabella De Martino uit Culemborg begon op haar zestiende zelfgemaakte armbandjes en kettinkjes te verkopen op het platform Instagram. Ondertussen is haar account behoorlijk gegroeid en is ze zelfs een paar keer viraal gegaan op de socialemedia-app TikTok. Isabella zit niet stil en blijft bezig met het maken van nieuwe producten voor de volgers van haar account ‘BELLe Cose’.

Waar begon deze hobby?

“Op mijn veertiende was ik ontzettend fan van de Canadese zanger Shawn Mendez. Ik wilde daarom graag zijn merchandise kopen, deze was echter best duur voor een veertienjarige en het moest ook helemaal uit Amerika komen waardoor de verzendtijd lang was. Toen kwam ik op het idee om zelf ‘Shawn Mendez merchandise’ te maken. Ik kocht truien en streek daar zelf letters op met een strijkbout en maakte armbandjes met zijn naam erop. Ik vond dit erg leuk om te doen en besloot deze truien op Marktplaats te zetten om te zien of er ook andere mensen interesse hadden. Hier en daar verkocht ik wat spulletjes, maar de markt was niet heel groot. Op een gegeven moment stopte de verkoop. Ik had toen nog heel veel touw en kraaltjes over van de armbandjes, daarom bleef ik wel armbandjes maken.”

Hoe ontstond BELLe Cose?

“Op Instagram zag ik vaak accounts voorbijkomen die armbandjes en kettinkjes gemaakt van kralen verkochten. Ik vond deze stijl heel erg leuk en wilde een kettinkje kopen van een van die accounts. Toen bedacht ik me ineens dat ik dit zelf ook kon maken. Ik schafte producten zoals kralen en andere benodigdheden en was zo veel goedkoper uit. De benodigdheden koop ik bij hobbywinkels in Nederland maar sommige producten komen ook uit andere landen, die bestel ik dan online. Van het een kwam het ander en zo besloot ik toen zelf ook een account te maken om daarop mijn sieraadjes te verkopen, zo ontstond BELLe Cose. Ik was in het begin vooral druk bezig met touwtjes knopen en kraaltjes rijgen. Mijn sieraden begonnen steeds meer eigen te worden. Ik gebruikte schelpjes, mooie hangers en kleurrijke kralen. Ik heb ook een tijdje telefoonhoesjes ontworpen en verkocht op mijn account.”

Waar komt de naam BELLe Cose vandaan?

“Mijn vriendinnen hebben mij altijd ‘Bell’ genoemd. Het leek me leuk om daar iets mee te doen, zo houd ik mijn merkje namelijk wel persoonlijk. Andere accounts die sieraden verkochten hadden vaak best wel gelijksoortige namen, ik wilde er uitspringen en dus voor iets totaal anders gaan. Het leek me ook leuk om iets met mijn Italiaanse achtergrond te doen, daarom werd mijn naam ‘BELLe Cose’. Dit betekent ‘mooie dingen’. Achter deze naam staat het zinnetje ‘fatte con amore’, dit betekent ‘gemaakt met liefde’. Dit omdat ik alle spullen maak met liefde.”

Hoe combineerde je deze hobby met school?

“Toen ik sieraden begon te verkopen zat ik net in de periode van mijn examens. Ik weet nog dat ik net allemaal nieuwe kraaltjes en bedeltjes binnen had en eigenlijk alleen maar daar mee bezig wilde. Ik heb na het behalen van mijn diploma een tussenjaar genomen. Ik was eigenlijk van plan om veel te gaan reizen en naar Italië te gaan, maar dat kwam er niet van door corona. Ik had toen ineens alle tijd om me te focussen op mijn ‘bedrijfje’.”

Hoe zorgde je ervoor dat je steeds meer volgers kreeg?

“Ik begon met het promoten van mijn account onder vrienden, die stuurde het dan weer door naar andere vrienden waardoor ik een beetje bekendheid kreeg. Dit was toen nog vooral in kringen om me heen. In het begin ging het heel langzaam en moest ik echt geduld hebben. Op een gegeven moment kreeg ik de tip om mijn berichten op Instagram te promoten, je betaalt dan wat geld aan Instagram en in ruil promoten ze jou bericht onder een bepaalde doelgroep. Ik was hier eerst een beetje onzeker over maar ben dit toch gaan doen met het idee in mijn hoofd dat ondernemen nou eenmaal investeren en risico nemen is. Ik was zo verbaasd van de impact die de promotie had, mijn account groeide ineens een stuk sneller. Daarnaast begon ik ook met het maken van filmpjes op TikTok, hier promootte ik mijn account door het laten zien van hoe ik mijn sieraden maak. Deze filmpjes waren een succes, ik heb bij elkaar nu al 60.000 likes en een van mijn filmpjes is zelfs bijna 150.000 keer bekeken.”

Wat studeer je nu?

“Ik ben dit jaar begonnen met de studie Toeristisch Management in Breda. Ik leer hier wel verschillende dingen over marketing, bijvoorbeeld over hoe een website in elkaar zit. Dit past goed binnen ondernemen en veel dingen die ik hier leer gebruik ik voor mijn ‘bedrijfje’. Later wil ik graag mijn eigen Bed & Breakfast in Italië beginnen. Maar voor nu verdien ik een leuk zakcentje met het verkopen van mijn producten.

Wat komt er nog aan?

“Ik zag laatst op TikTok dat mensen met een borduurmachine truien borduurde. Ik vind het idee van een eigen kledinglijn hebben erg leuk. Als ik eenmaal een idee in me hoofd heb, dan wil ik daar ook iets mee gaan doen. Dus ben ik me gaan verdiepen in zo’n borduurmachine, die zijn alleen snel al een paar duizend euro. Ik keek verder een stuitte op een apparaat waarmee ik kleding kon bedrukken. Ik heb dit aangeschaft en ben nu druk bezig met het bedrukken van truien, tassen en make-up tasjes. Ik merk dat ik dit erg leuk vind om te doen, dus er komen zeker nog meer producten aan die ik ga bedrukken. Ik ben op dit moment ook bezig met het maken van een website voor BELLe Cose. Nu betalen mensen via een tikkie die ik ze stuur, door de website kan dit veel makkelijker aangepakt worden. Dit is voor zowel mezelf als voor me klanten een stuk handiger.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *