Cultura start boekenbezorgservice

Cultura start boekenbezorgservice

EDE Bibliotheek Cultura uit Ede heeft iets nieuws geïntroduceerd: de Bieb2Go. Dit is een boekenbezorgservice, waarbij werknemers van Cultura de boeken per fiets bij de leden gaat bezorgen.

“Nu de bibliotheken op slot zitten en de leners niets mogen afhalen, was het idee om zelf te gaan bezorgen snel geboren,” aldus Marijke Landman (61), manager Informatie & Advies van Cultura. Na een dag voorbereiden, zijn zij op vrijdag 20 maart om half elf ’s ochtends begonnen met de eerste bezorgronde. De Bieb2Go is goed te herkennen. Cultura bezorgt de boeken namelijk op een bakfiets met het logo van Cultura erop.

Cultura heeft de Bieb2Go opgezet, omdat in deze tijd veel activiteiten niet meer mogelijk zijn, lezen is echter wel iets wat we nog kunnen doen. “We laten zien dat we alles doen om ook in deze lastige tijd in te spelen op de wensen van onze leden.” Op Facebook is in de reacties op de Bieb2Go te lezen dat de leden enthousiast zijn over de invoering van de bezorgservice. “YESSSS! Ik heb meteen het formulier ingevuld 🙂 Ik ben weer blij!” is in de reacties te lezen. Zo kunnen zij toch nog boeken blijven lenen bij hun vertrouwde bibliotheek.

De bezorgservice zit momenteel nog in een proeffase. Hierin wordt gekeken of alles goed werkt en of het aantal bezorgingen haalbaar is. Als Cultura ervan overtuigd is dat het allemaal goed werkt, zal er gekeken worden naar een eventuele uitbreiding van het bezorggebied.

Per bezorging worden er vijf boeken afgeleverd. Leden kunnen bijlenen tot maximaal 30 boeken per pas. “Tussentijds kunnen mensen zelf hun materialen weer inleveren in de boekenbrievenbus,” aldus Marijke Landman. Naast dat mensen ervoor kunnen kiezen om hun boeken zelf weer af te leveren bij de boekenbrievenbus, kunnen zij er ook voor kiezen om de boeken weer in te leveren zodra de bibliotheek weer open is.

Voorafgaand aan de bezorging kan de lener zelf bepalen welk genre, onderwerp of schrijver de boeken moeten hebben. Als lener kun je echter niet om een specifieke titel vragen. “Het zijn dus echte ‘laat je verrassen’ pakketten”, laat Landman weten.

De boeken kunnen besteld worden door een formulier in te vullen op de website. Dit formulier is te vinden op www.cultura-ede.nl/bieb2go.

Eindredactie: Eva Doesborgh

Over de auteur

Mirella Waaijenberg

Mirella is een crossmediale freelancejournalist. Haar interesse ligt vooral bij de maatschappelijke en culturele onderwerpen. Daarnaast is ze schrijver voor het muziekplatform Catching Music, waar zij recensies en previews schrijft, en zich soms bezig houdt met de nieuwe releases. Mirella is de bedenker en een van de schrijvers van de nieuwe rubriek van Catching Music: In The Spotlight. Hierin interviewt het platform maandelijks artiesten. Vragen? Laat een reactie achter. Liever mailen? Dat kan naar mirellawaaijenberg@gmail.com. Of neem contact op via Mirella’s LinkedIn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *