Heropening terrassen niet voor elk restaurant gunstig

Heropening terrassen niet voor elk restaurant gunstig

Voor veel horecaondernemers zal de heropening van de terrassen op 28 april een feest worden, maar voor de kleine ondernemer kan dit is sommige gevallen toch gaan tegenvallen. De grote terrassen, zoals je die voor je ziet in Utrecht, gaan zich vullen zodat er weer omzet behaald kan worden, maar deze positieve draai is niet voor iedereen weggelegd.

 John van Hesteren (47) is eigenaar van Eeterie 03402 in Nieuwegein. Een klein restaurant aan het water in Vreeswijk. Hij ziet de heropening van zijn terras somber in. “Op deze manier ben ik niet blij met de heropening. Nu zijn we verplicht gesloten en dus draaien we niet de omzet die we zouden moeten draaien,” aldus van Hesteren. Hij zou het alleen maar een voordeel vinden, als zijn restaurant weer compleet open mag.  “Wat we nu doen, met het afhalen, is een noodoplossing omdat we niet anders kunnen, maar die houden we zo. Ik blijf als restaurant liever dicht dan dat ik een halve zaak run.”

Met de openingstijden is van Hesteren ook niet blij, maar langere openingstijden zouden volgens hem niet per se beter zijn. “Als we langer open zouden mogen blijven, met de terrassen nog steeds maar halfopen, koop ik voorraad in voor een week en dat gaat er nooit doorheen. Eten bederft en dan kan ik het alsnog weggooien,” aldus van Hesteren. Volgens hem is het ongunstig dat zijn gasten niet binnen mogen eten. “Als het gaat regenen wil men toch het liefst naar binnen, maar dat kan niet. We leven in Nederland, dus die onzekerheid zorgt ervoor dat mijn gasten wellicht helemaal niet komen opdagen.”

Van Hesteren denkt dat het voor grotere ondernemingen nog een uitdaging wordt. “Vijftig bezette stoelen is voor een hoop ondernemers veel, maar als je een groot hotel bent, kloppen die verhoudingen niet. Je moet ook je personeel betalen en als je normaal gesproken vijftien man personeel hebt lopen, is dat een gigantisch verschil. Dat komt gewoon niet uit.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *