Heropening van de sportscholen: ‘Het is een verademing’

Heropening van de sportscholen: ‘Het is een verademing’

Medewerkster van de Work-out haalt oude sticker van het raam

UTRECHT – Ondanks tergende regenbuien stonden afgelopen woensdagochtend heel vroeg rijen vol enthousiaste sporters voor de sportscholen. De deuren waren nog even dicht maar bij velen openden deze na maanden lang gesloten te zijn om 8 uur ‘s ochtends. Dankzij recente versoepelingen konden sportscholen weer open en fanatiekelingen zich weer tegoed doen aan een heerlijke dopamine kick van een work-out sessie. 

Timothy Antonius was één van de wachtenden, en wel voor de Basic Fit. Voor hem was dit de eerste keer dat hij naar de sportschool ging. ‘Voor de sluiting sporte ik altijd thuis bij mn ouders waar ik niks te kort kwam qua apparatuur. Nu ik sinds een paar maanden op mezelf woon heb ik dus voor de sportschool gekozen, omdat ik alleen een paar gewichten mee kon nemen van huis uit. Ik heb de intensiteit en inspanning die je kan behalen met goede apparatuur gemist’, vertelt hij. 

Naast een enkele nieuweling, vormden de trouwe sportschoolgangers het grootste deel van de rijen. Rik Vermeulen was er één van. Hij stond om kwart over 8 voor de Fit for Free en ondanks dat hij naar eigen zeggen geen ochtendmens is, had hij er enorm veel zin in. ‘Hetgeen wat ik t meest heb gemist is namelijk de regelmaat die de sportschool mij gaf. Ik stond vroeger op en voelde me aanzienlijk beter als ik er geweest was’, vertelt Rik vlak voor hij naar binnen mag. Voor de sluiting van de sportscholen was Rik er zo’n 3 of 4 keer per week te vinden. Toen dit niet meer kon besloot hij met zijn huisgenoten een eigen kleine sportschool te bouwen in hun schuurtje om toch nog door te kunnen gaan met hun oefeningen. ‘Iedereen legde 75 euro in voor materialen en we hebben wat rondgevraagd bij bekenden om eventueel extra dumbells te lenen. Het was dan wel geen echte sportschool maar zo bleven we toch een beetje in beweging’, eindigd Rik zijn verhaal. Hij noemt het een enorme verademing dat hij nu zijn oude ritme in de sportschool weer op kan pakken. 

Niet alleen sporters, maar ook sportscholen dachten voor de opening van vandaag in alternatieven. Zo ook sportschool de Work-out, gelegen aan de Oude Gracht. General manager Michael Scheepstra verteld dat na alle verbouwingen tijdens de eerste lockdown, er nu binnen niet meer veel verbeterd kon worden. ‘Daarnaast wilden we onze klanten meer bieden dan verbeteringen bij hun terugkomst; we wilden ze actief houden en wat gezelligheid bieden met leuke alternatieven tijdens deze lockdown’. Zo ontstonden er 3 initiatieven vanuit de Work-out. Er was de Urban walk, een route door Utrechts binnenstad die je kon wandelen of rennen waarbij onderweg op verschillende plekken een trainer stond die je begeleidde in enkele oefeningen. Een work-out sessie, aangeboden door de Work-out.

Ook ontwikkelden ze een app en Facebook pagina waarop online lessen gevolgd konden worden en tot slot waren er de zogenaamde ‘Werftrainingen’. Hier konden in de buitenlucht in kleine groepen lessen gevolgd worden waarbij nog wel gebruik gemaakt kon worden van de attributen van de sportschool. Ondanks al deze werkende alternatieven waar veel enthousiasme voor was bij zowel sportschool als sporters, zijn Michael en zijn team blij dat ze vandaag weer open konden. ‘Het is enorm druk voor onze eerste dag terug en we hebben zin in de komende tijd!’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *