Nieuwegein geniet van eerste zonovergoten junidag

Nieuwegein geniet van eerste zonovergoten junidag

NIEUWEGEIN – Mensen in Nieuwegein lopen vrolijk rond op het plein bij winkelcentrum City Plaza. De terrassen zijn al een geruime tijd open en met de hoge temperaturen zitten de tafels vol. Woensdag 2 juni is druk op de eerste zomerse dag van 2021.

De terrassen zijn tot het maximum gevuld en er staan lange rijen die je voor corona zelden zag. Na zo’n lange regenperiode lijkt het wel alsof corona even niet bestaat. Iedereen die langsloopt lacht, ouders kijken toe hoe kinderen met de fonteinen spelen en overal klinkt gepraat en geluid van servies dat op de terrastafels wordt neergezet en afgeruimd.

Danielle de Rijk (44) is lyrisch over het weer. “Ik vind het geweldig, we waren er ook allemaal aan toe denk ik. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en de zon scheen toen ook al wel een beetje, zelfs dat kleine beetje hielp al.”, aldus de Rijk. De vrolijkheid spat er nu vanaf en dat ziet ze ook aan haar kinderen. “Mede door corona zat iedereen al wat te mokken en dan helpt het weer ook niet echt mee. Ik merkte dat mensen echt een beetje in een dipje raakten. Wat mij betreft hadden we dit heel hard nodig.” Haar dochtertje is ondertussen hard aan het genieten van de onvoorspelbare, steeds uitbarstende fonteinen en komt ook vrolijk aanrennen. “Mama, al mijn kleren worden helemaal nat door het water.”, roept ze lachend.

De kinderen die rondrennen op het plein rennen schaterlachend achter elkaar aan, spelen tikkertje of zitten rustig een ijsje te eten bij hun ouders. Her en der smeren mensen zich in met zonnebrandolie en positioneren zichzelf om zo goed mogelijk bruin te worden. Een groepje ouderen zit gezellig met elkaar te kletsen in de schaduw van een grote boom in het midden van het plein.

Ook de terrasdrang van de Rijk is niet te stoppen. “Zeker nu het mooi weer is, is het fantastisch om op een terras te zitten. Ook al heb ik dat zelfs met de regen gedaan. Ik zat onder een afdak, met een heater boven me, in de kou wat te drinken. Dit is toch echt een stuk beter. Het tovert echt een lach op mijn gezicht zo.”, aldus de Rijk.

Georgios Arabatzakis (69), is eigenaar van restaurant Oregano op hetzelfde plein. Hij verwacht dat de zomer met de komende versoepelingen een fijnere tijd wordt. “Ik denk altijd positief en ik hoop vooral dat het wat beter wordt. De horeca heeft natuurlijk een grote klap gehad, maar ik ben heel blij met een vol terras op een dag als vandaag.”, aldus Arabatzakis.

Vrolijk loopt Arabatzakis rond op zijn terras en maakt hij een praatje met iedereen die wil. Streng maar rechtvaardig stuurt hij zijn medewerkers aan, en staat her en der aan een tafeltje om zelf zijn klanten te helpen.

Tegen het eind van de middag is de sfeer nog steeds niet stuk te slaan. De rij voor de ijswinkel is nog net zo lang als twee uur ervoor, en nog steeds klinken er overal geluiden van vrolijkheid en genot vanwege de zonnige dag. Het ziet er rustgevend uit.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *