Makkelijker een ommetje maken met schoenzooltjes: “Juist nu belangrijk om te bewegen”

Makkelijker een ommetje maken met schoenzooltjes: “Juist nu belangrijk om te bewegen”

Foto: Pexels

Goed letten op je voeten en de houding van je lichaam is volgens podoloog Adri Versantvoort essentieel. Degenen die houden van een ommetje door het park of een sportsessie, maar klachten ervaren aan de voeten of rug, kunnen naar Versantvoort om deze klachten te verlichten. Versantvoort ziet veel verschillende klanten in zijn praktijk uit de hele regio langskomen, uit Vianen, Ameide en Leerdam. Voor op maat gemaakte zooltjes in zijn podologiepraktijk in Leerdam. Hier wordt hij blij van. “Het is fijn om mensen weer vooruit te helpen.” Zeker in tijden van corona is het belangrijk en gezond om te blijven bewegen volgens Versantvoort, juist als je slecht te voet bent.

Zeker nu in de coronatijd ziet Versantvoort graag dat mensen een wandeling maken, zodat ze toch nog even buiten komen. Of lekker blijven sporten om de conditie te behouden, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Volgens Adri Versantvoort ligt het vaak aan bepaalde schoenen die iemand draagt en aan de houding. Als iemand last krijgt van de voeten of rug tijdens het staan of lopen, raadt hij aan om een afspraak bij hem te maken. “Het kan dat de voeten doorgezakt zijn, zeker bij mensen die ouder worden, zie ik dit vaker. Ook diabetes en reuma zorgen voor klachten. Je kunt het niet helemaal wegnemen maar wel verlichten.”

Adri Versantvoort begon met de podologiepraktijk vierentwintig jaar geleden, samen met zijn vrouw Monique Versantvoort. “We doen voetonderzoek, afdrukken, blauwdrukken en een computerscan aan de hand van de klachten die de mensen hebben”, zegt Adri Versantvoort. Gezondheid speelt voor hem een grote rol en daarom vindt hij het belangrijk dat mensen blijven letten op hun lichaam. “Het is vaak de houding die zorgt voor voetklachten. Met een zooltje op maat scheelt het een hele hoop.”

Door de lockdown moest de podologiepraktijk twee keer sluiten. Nu is het razend druk en kan Versantvoort weer volop aan de bak, waar hij erg blij mee is. Wel houdt hij zich strak aan de protocollen. “Klanten kunnen niet meer zomaar naar binnen lopen. Alleen op afspraak. We sturen van tevoren een mail met alle maatregelen en bellen even.”

Vorig jaar heeft Versantvoort een basisopleiding echografie gedaan voor voeten en enkels. “Daar wil ik in verder gaan”, laat hij weten. “Hierdoor kun je nog gedetailleerder kijken naar wat er aan de hand is met de voet en hoe ik kan helpen.”

Achteraf vindt er een controleafspraak plaats voor de zooltjes. “Vaak is het even wennen voor mensen omdat hun houding verandert. Na zes weken evalueren we hoe het gaat, tenzij iemand klachtenvrij is. Daarna doe ik af en toe ook een oproep om te kijken of de zolen niet versleten zijn.”

Versantvoort neemt geen schoenen meer aan om deze te maken. Wel maakt hij zelf slippers en sandalen. Juist daar ziet hij dat er vaak voetproblemen ontstaan, door het gebrek aan steun. “Als mensen steunzolen hebben, kunnen wij diezelfde opdruk in slippers en sandalen maken. In de zomerperiode willen mensen graag open schoenen. Dit is een goed alternatief.”

De rest van het gezin werkt ook in hetzelfde pand als Adri en Monique Versantvoort. Dochters Natasja en Anouk Versantvoort hebben hier een schoonheidssalon waarbij zij onder anderen pedicure en voetreflexmassages geven. De familiepraktijken sluiten daarmee op elkaar aan. Adri Versantvoort is hier als echte familieman blij mee. “Het is prettig en leuk dat je onder elkaar bent in één pand”, zegt Adri Versantvoort. “Je kunt elkaar altijd helpen en bij schieten als het nodig is. Om de mensen met klachten weer beter te kunnen helpen.”

Over de auteur

Elisa van der Vlist

Gaat graag op pad om mooie verhalen te maken, nieuwe dingen te ontdekken en legt alles vast op de lens. Interesses: samenleving, cultuur & politiek Houdt van: schrijven, filmen en fotograferen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *