Je droom waarmaken als au pair in New York

Je droom waarmaken als au pair in New York

De Culemborgse Isabel van den Noord (22) is au pair in New York. In het najaar van 2020 vertrok ze in haar eentje naar de wereldstad met enkel twee koffers. Een nieuwe wereld ging voor haar open. Werkend als au pair maakt ze haar grootste droom waar, wonen in New York.  

Hoe ben je op het idee gekomen om au pair te worden?

“Ik heb kinderen altijd al geweldig gevonden. Ze zijn gewoon zo lekker zichzelf. Ik heb daarom ook de mbo-opleiding Pedagogiek gevolgd. Na mijn studie heb ik twee jaar als nanny gewerkt in Nederland. Door de weeks paste ik op de kinderen wanneer de ouders aan het werk waren. Daar heb ik een leuke tijd gehad en ontdekte ik dat ik dit soort werk nog wel langer wil doen. Het was altijd al mijn droom om ooit in New York te gaan wonen. Die stad heeft gewoon iets magisch en trekt me ontzettend aan. Online kwam ik met wat meiden in contact die au pair zijn in New York, ze deelden hun ervaringen en binnen een korte tijd was ik om.”

Hoe wordt je au pair?

“Ik ben au pair geworden via het Nederlandse au pair bureau ‘Travel Active’. Je kan natuurlijk ook zelf contact zoeken met gastgezinnen, maar het is veiliger om het via zo’n bureau te doen. Het bureau helpt je met het zoeken van een gastgezin, ze doen achtergrondchecks en er is altijd een tussenpersoon. Dit vond ik heel erg belangrijk, want er is natuurlijk altijd een kans dat het niet klikt tussen jou en je gastgezin. Zo’n tussenpersoon kan je benaderen als er problemen zijn.”

Hoe kies je een gastgezin uit?

“Via het bureau kwam ik in contact met verschillende gezinnen uit New York. Ze konden mijn profiel inzien met al mijn informatie en als ze geïnteresseerd waren konden ze een Skype-afspraak maken. Ik heb verschillende meetings gehad. Bij de vierde afspraak was het raak, ik had gelijk een klik met het gezin. Het voelde vertrouwd, ik had er echt een goed gevoel bij. Bij de volgende stap kwamen veel formulieren en andere officiële papieren kijken. Toen dat afgerond was, kon ik mijn vliegtickets boeken.“

Hoe was je aankomst?

“Ik vond het ontzettend spannend. Ik had het gezin al een beetje leren kennen via Skype, maar in het echt kan het natuurlijk heel anders zijn. Gelukkig waren ze super aardig en deden ze er alles aan om me thuis te laten voelen. De kinderen hadden een taart voor me gebakken en ’s avonds gaven ze me een rondleiding door hun wijk in New York. Al snel voelde ik me helemaal op mijn plek.”

Hoeveel verdien je?

“Ik verdien ongeveer tweehonderd dollar per week. In Amerika mag je als au pair maximaal tien uur per dag en maximaal 45 uur per week werken. Ik werk meestal vijf dagen per week. In het weekend heb ik dan tijd voor mezelf, toch ga ik het weekend ook vaak op pad met de kinderen, omdat ik dat zo leuk vind. De woonkosten en eten worden betaald door mijn gastgezin. Het geld dat ik verdien, spaar ik om te kunnen reizen naar verschillende plekken in Amerika. Zo ben ik een paar weken geleden naar Washington gegaan.”

Wat vind je het leukste aan je werk als au pair?

“Het werken met de kinderen! Ik leer ze elke dag nieuwe dingen maar ik leer ook heel veel van hen. Daarnaast is het gewoon geweldig dat ik tegelijkertijd Amerika kan verkennen. Het voelt alsof ik in mijn grootste droom leef. Soms besef ik ineens ‘wauw dit is gewoon echt!’.”

Wat vind je het minst leuk aan je werk?

“Ik mis mijn familie en vrienden af en toe heel erg. Gelukkig heb ik via Travel Active een heleboel vrienden gemaakt in New York, maar soms krijg ik ineens heimwee en wil ik niets liever dan weer even terug naar Nederland. Door corona heb ik mijn familie al meer dan een halfjaar niet gezien. Ik hoop ze snel weer te kunnen bezoeken.”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Ik kan mijn werk als au pair nog met twee jaar verlengen. Dan moet ik een keuze maken. Ik kan terug naar Nederland gaan, maar ik kan ook een toekomst opbouwen in Amerika. Voor nu focus ik me op wat ik nu aan het doen ben. Wat daarna gebeurt zie ik dan wel. Zo lang ik maar plezier heb en mijn dromen blijf waarmaken.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *