“We zijn zo blij dat we weer mogen”

“We zijn zo blij dat we weer mogen”

NIEUWEGEIN – De sportscholen zijn al ruim twee weken weer open en dat brengt een hoop vreugde met zich mee. Sporters en sportdocenten kunnen na een maandenlange sluiting weer vol aan de slag, en daar wordt goed gebruik van gemaakt.

Rosanne van Mil (33), is personal trainer, coach en smallgroup-trainer bij PUSH Trainingstudio in Nieuwegein. “Het voelt echt fantastisch dat we weer aan de slag mogen. Voor mij en mijn collega’s is dit niet alleen maar ons werk, het is ook echt een passie,” aldus van Mil. De mooiste dingen aan haar beroep vindt ze mensen helpen om fitter, sterker en zelfs vrolijker te worden door middel van sport en een goed gesprek.

“Maandenlang hebben we met verbazing en onbegrip gekeken naar de persconferenties waarin versoepelingen werden aangekondigd. Het leek wel alsof we steeds gepasseerd werden, terwijl onze sector enorm veel kan betekenen voor mensen hun gezondheid.” Van Mil is van mening dat de oplossing om buiten te sporten wel kon, maar het niet optimaal was. Ze vervolgt: “Het is dan ook heerlijk dat we nu weer onze passie kunnen beoefenen. Mensen vertrekken weliswaar met trillende beentjes, maar de lach op hun gezicht is niet te onderdrukken. Het is echt gewoon genieten.”

Onder de klanten zit het volgens van Mil dus wel goed. Om het contact tussen klant en sportschool zo goed mogelijk te onderhouden, hebben ze in de tijd dat binnensporten nog niet mocht gezorgd voor online workouts. Ook het buitensporten mocht op een gegeven moment en dat werd ook zo goed mogelijk benut. “Maar niks gaat boven het face to face sporten,” aldus van Mil. “Het persoonlijke contact is bij ons superbelangrijk,” vervolgt ze. “Het is eigenlijk een onmisbaar deel van de persoonlijke coaching die we bieden.”

Bij de leden merkte van Mil een zekere opluchting en een gigantisch enthousiasme toen bekend werd dat binnensporten weer mogelijk werd. “De inschrijvingen voor de lessen zaten direct bomvol. Onze openingsworkout was ook een groot succes, met veel deelnemers, die allemaal op gepaste afstand stonden te sporten.” Van Mil merkte ook na de sportlessen dat het heerlijk bevonden werd om weer binnen te sporten. “Ik kan de ‘we zijn zo blij dat we weer mogen’ uitspraken niet eens meer tellen, zo vaak heb ik dat gehoord.”

Alex Groenendijk (21) is sportschoolganger bij DeMIX in Nieuwegein. “Ik vind het echt enorm fijn om weer naar de sportschool te kunnen. Thuis had ik echt geen motivatie en zin om te sporten, dus dat dat nu weer mag zoals het was, is alleen maar leuk,” aldus Groenendijk. “Verder is iedereen die ik zie rondlopen positief en weer lekker bezig, dat maakt het gezellig. Het is natuurlijk wel nog de bedoeling dat iedereen zich aan de coronaregels houdt. We moeten de apparaten schoonmaken na gebruik en nog een mondkapje op als we door het pand lopen, maar voor de rest is het weer ouderwets druk.”

Vanuit de overheid zijn een aantal regels opgesteld waaraan sporters zich moeten houden. Zo mag de groepsgrootte een maximum hebben van vijftig man. Als het nodig is hoeft er geen anderhalve meter afstand gehouden te worden. Voor van Mil is dit echter allemaal geen enkel punt. “Wij geven eigenlijk nooit trainingen in groepen die groter zijn dan tien man. Voor ons zijn de maatregelen dus eigenlijk niet merkbaar. We kunnen ons werk weer bijna volledig uitvoeren, en dat is echt super!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *