Nieuw crea- en vega restaurant in Utrecht: Studio Sugar snap

Nieuw crea- en vega restaurant in Utrecht: Studio Sugar snap

UTRECHT – Na een geslaagde pop-up locatie in november 2020 besloten Sem Rooijmans en Fastwin Gouda een vegetarisch restaurant op te starten in Lombok. Halverwege maart 2021 openden ze hier officieel de deuren van Studio Sugar snap. Met een flexibele kaart, verschillende culturele invloeden en verrassende combinaties brengen ze een nieuw concept naar Utrecht. 

De eerdergenoemde pop-up zat nog geen 30 meter van het pand waar ze nu officieel en permanent gevestigd zitten met Studio Sugar snap. ‘Het was en is een nieuw concept voor de wijk’, vertelt Fastwin, ‘je hebt hier namelijk vooral shoarma en pizza en meer van die snelle-hap tentjes.’ 

Sugar snap kookt uitgebreidere maaltijden dan die snelle hap op vegetarische basis. Dat wil zeggen dat elke maaltijd vegetarisch is, maar je er wel garnalen of vlees aan toe kan voegen mocht je dit zelf willen. ‘De meeste restaurants hebben 1 vega optie en bij ons is dat net andersom, de norm hoeft niet te zijn om in elke maaltijd vlees of vis te hebben’ zegt Fastwin hierover.

Sem en Fastwin wilden hun eigen concept tot uitvoering brengen na een lange corona periode waarin ze beide hun passie voor het koken niet genoeg kwijt konden. Ze waren beiden aan het freelancen om te overleven. ‘Soms was ik tuinman of gaf ik kookles aan kinderen’ vertelt Fastwin. Het beviel allemaal niet helemaal maar er moest toch brood op de plank komen, en zo ontstond het idee voor het restaurant. Met beiden een geschiedenis in ondernemerschap konden ze goed uit de voeten met het opzetten van dit restaurant en de pop-up die eraan vooraf ging. Ondertussen zijn zowel gasten als de twee heren zelf erg tevreden. 

Ook keukenmedewerker Maud van der Hucht is enthousiast over het nieuwe restaurant. Ze was de eerste ‘buitenstaander’ die de 2 chefs aannamen en heeft haar draai er enorm gevonden: ‘Ik vind het creatieve er zo leuk aan, we koken echt met wat er beschikbaar is en daardoor is het menu ook flexibel. Ik mag ideeën aanvoeren en er is zelf een keer een van de door mij bedachte gerechten het gerecht van de week geweest!’

Naast Maud zijn er ondertussen al 7 andere parttime keukenmedewerkers in dienst, maar de 2 chefs blijven beiden full-time werken om de controle te houden over de keuken. 

‘Het is voor ons belangrijk dat dingen op een bepaalde manier gaan en we zijn erg begaan met duurzaamheid’, vertelt Fastwin. Zo kopen ze vaak grote partijen groentes op van groenteboeren die ze niet meer kunnen verkopen aan consumenten. ‘Grote hoeveelheden tomaten die bijna vergaan bijvoorbeeld. Die kunnen wij goed gebruiken voor onze sauzen, zijn goedkoop en worden anders verspild’

Daarnaast gebruikt het restaurant alleen karton voor de take-away verpakkingen en hebben ze een ‘No waste-policy’. Dit houd in dat van groenteresten bouillon wordt getrokken en zo van elk beetje bruikbaar product goed gebruik wordt gemaakt. Dit alles doen ze om hun steentje bij te dragen aan het klimaat.

Fastwin vertelt dat er binnenkort leuke projecten aankomen voor Studio Sugar snap en samenwerking met andere horecagelegenheden in Utrecht. Hij kan er verder nog weinig over kwijt, maar het enthousiasme spat er vanaf.

‘Koken is onze passie’, vertelt Fastwin tot slot. Hij en Sem kennen elkaar al sinds de basisschool en zijn samen opgegroeid in de Utrechtse wijk Lunetten. Zonder de intentie iets toe te voegen aan het horeca landschap van Utrecht willen ze gewoon doen waarvoor ze zijn gekomen: uit passie duurzaam koken en mensen verrassen met bijzondere gerechten, concepten en combinaties.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *