Evenementen weer toegestaan

Evenementen weer toegestaan

Vanaf 30 juni zijn evenementen weer toegestaan. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft dit nieuws zojuist bekendgemaakt. Bezoekers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Tenzij je een vaccinatiebewijs hebt, moet iedereen zich van tevoren laten testen. Deze test mag maximaal veertig uur oud zijn.

Het geldt nu alleen nog voor evenementen van maximaal 24 uur. Vanaf 29 juli 

kunnen meerdaagse evenementen ook weer worden gehouden. Het kabinet geeft aan dat dit besluit is genomen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab evenementen. Hierdoor wordt dus afgeweken van de ‘routekaart’ die eerder naar buiten is gebracht. Yvar Kesselaar (51), planner bij het bedrijf Ruad Audiovisual Solutions B.V. in Diemen is ‘’dolgelukkig met deze afwijking’’. Het bedrijf is leverancier van audiovisuele apparatuur en leveren vooral aan evenementen en vergaderingen. 

‘’Het afgelopen jaar is ontzettend zwaar geweest voor ons bedrijf. Er kwamen bijna geen nieuwe opdrachten binnen omdat evenementen natuurlijk niet of nauwelijks toegestaan waren’’, aldus Kesselaar. Dat het nu dan eindelijk weer mogelijk is, zorgt voor enorme blijdschap binnen het bedrijf. ‘’Als planner zit ik natuurlijk vrijwel de hele dag achter de telefoon en computer. Toen het nieuws net naar buiten kwam werden we gelijk platgebeld’’, vertelt Kesselaar lachend. 

Overigens moet het bedrijf nog wel een obstakel overwinnen.’’Het afgelopen jaar hebben we heel veel werknemers moeten laten gaan, omdat hun contract afliep en wij ze onder deze omstandigheden geen nieuw contract konden aanbieden. Ik ben benieuwd hoe we dit deze zomer gaan oplossen, maar dat het goedkomt is een feit! We hebben het afgelopen jaar wel voor hetere vuren gestaan!”

Volgens Kesselaar is het nieuws ‘’een geweldige ‘opkikker’ voor al die bedrijven in de evenementensector die het afgelopen jaar zo hard hebben gestreden om het hoofd boven water te houden’’. Hij geeft aan dat er eindelijk ‘’licht aan het einde van de tunnel is.’’ Een ontzettend lange tunnel, welteverstaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *