SC Woerden wint stadsderby van VEP in hectische slotfase

SC Woerden wint stadsderby van VEP in hectische slotfase

De spelers werden met vuurwerk ontvangen Foto: Marius van den Heuvel

WOERDEN – SC Woerden heeft in eigen huis gewonnen van stadsgenoot VEP. Op het sportpark van SC Woerden zagen ruim 700 fans hoe de wedstrijd tussen de Woerdense voetbalclubs eindigde in 2-1.

De spelers werden met veel vuurwerk en fakkels sfeervol ontvangen door de aanwezige fans van beide teams. Nadat de rook was opgetrokken, kon de wedstrijd beginnen. Na een kwartier kwam SC Woerden op een 1-0 voorsprong. Aimé van de Bovekamp kopte de bal achter de keeper van VEP. Dit was het enige doelpunt van de eerste helft, die vooral werd gekenmerkt door veel blessurebehandelingen.

De wedstrijd kwam pas echt tot leven in de tweede helft. VEP domineerde de wedstrijd en na een aantal gemiste kansen, was daar in minuut 67 de gelijkmaker. Een waanzinnige vrije trap van Tim Daalhuizen zorgde voor de 1-1 op het scorebord.

In de slotfase, met veel kaarten en opstootjes, was VEP nog steeds de ploeg die dreigender was. De zwart-witte creëerde veel kansen, maar een doelpunt bleef uit. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in allerlaatste minuut scoorde Annas Bouharab, wellicht tegen de verhoudingen in, namens SC Woerden de winnende goal. Eindstand na negentig minuten: SC Woerden 2-1 VEP.

SC Woerden staat na deze overwinning op de tweede plaats, twee punten achter koploper SCH ‘44. VEP daarentegen, staat met nog maar één punt op de dertiende plaats in de competitie en blijft op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week ontvangt SC Woerden in eigen huis Kamerik, en VEP gaat op bezoek bij Zevenhoven.

Tekst: Marius van den Heuvel

Over de auteur

Marius van den Heuvel

Mijn naam is Marius van den Heuvel, ik ben twintig jaar en ik kom uit Waddinxveen. Inmiddels woon ik in Utrecht waar ik studeer aan de School voor Journalistiek. Tevens ben ik werkzaam als redacteur bij de nieuwssite Woerden Rondom. Als journalist zie ik het als mijn taak om maatschappelijke thema’s aan te kaarten, mistanden aan de kaak te stellen en koste wat het kost de waarheid boven tafel te krijgen. Ik word gekarakteriseerd door fanatisme en nieuwsgierigheid. Ik ben erg geïnteresseerd in sport en politiek en vind het leuk om daarover te lezen en schrijven. Tot slot vind ik het tof om te hockeyen, sportwedstrijden te bezoeken en de wereld te ontdekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.