Nieuwe meubelwinkel opent zijn deuren voor mensen met minder

Nieuwe meubelwinkel opent zijn deuren voor mensen met minder

WOERDEN – Onlangs heeft Woerden er een nieuwe aanwinst bij gekregen, namelijk de meubelwinkel aan de Leidsestraatweg. Het initiatief is opgezet door de stichtingen De Ontmoeting en De Terugwinning, met als doel mensen te helpen die minder te besteden hebben.

De meubelzaak is in samenwerking met De Terugwinning geopend. Ook die stichting helpt mensen om letterlijk hun plek in de samenleving terug te winnen. De meubels worden binnengebracht door mensen die ze bijvoorbeeld niet meer willen en zijn soms zelfs gebruiksklaar. Uiteraard is de winkel ook open voor andere Woerdenaren. In tegenstelling tot de mensen die worden doorgestuurd door de stichtingen, betalen de gewone Woerdenaren wel voor de meubels. Dat geld gaat dan weer terug de stichting in om op die manier nog meer mensen te helpen.

‘’Ik heb altijd een hart voor mensen gehad. Door die betrokkenheid ben ik begonnen bij De Ontmoeting.’’, vertelt Lia, die werkzaam is bij de stichting De Ontmoeting. Deze stichting helpt mensen om hun plek in de maatschappij terug te vinden, ze bieden mensen handvaten om het leven weer op te pakken. ‘’Het zijn mensen, inwoners, die om welke reden dan ook aan de verkeerde kant van de streep zijn komen te staan. Dat kunnen gewoon mensen zijn zoals jij en ik.’’

Toch kan het voor veel mensen een grote stap zijn om hulp te zoeken bij één van de stichtingen. Volgens Lia komt dat omdat het vaak mensen zijn die hiervoor gewoon gewerkt hebben en hun taken hadden in de samenleving. ‘’Schroom niet om te vragen om hulp, dat is echt de eerste stap. Ons doel is om mensen weer eigenwaarde te geven, een plekje te geven in deze samenleving, een stukje erkenning te geven en laten weten dat ze mens zijn zoals zoveel anderen.”

Oprichter van stichting De Terugwinning, Arjan Niholt, vertelt in het interview hieronder meer over de organisatie en hoe belangrijk het eigenlijk is voor de inwoners van Woerden.

https://soundcloud.com/kaffajoyce/openhartig-interview-met-arjan-niholt?si=697a651a3ed94070b4d0edbddb712a53

Over de auteur

Joyce Kaffa

Joyce Kaffa (2003) is een enthousiaste journaliste uit Leiden met een hart voor maatschappelijke problemen. Ze studeert aan de school voor journalistiek en probeert op die manier de wereld beter te begrijpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.