Tevredenheidsonderzoek Woerden in volle gang

Tevredenheidsonderzoek Woerden in volle gang

copyright: Siebe Swart

Tekst: Vincent Molenaar

Audio: Vincent Molenaar

WOERDEN – De gemeente Woerden vindt het belangrijk om te weten hoe de inwoner denkt over de besluitvorming van de gemeente. Verschillende vragen komen aan bod in de lopende enquête, genaamd Quick Scan Lokale Democratie. Hier krijgen inwoners de kans hun mening te geven over de gang van zaken binnen de gemeente. Raadslid van gemeente Woerden, Hendrie van Assem, vindt het nog lastig te duiden hoe hard de reacties binnenstromen van het tevredenheidsonderzoek.

Sinds achttien oktober is de gemeente Woerden bezig om de enquête onder de aandacht te brengen onder de inwoners. Echter, het blijft voorlopig nog de vraag hoe vlot het onderzoek verloopt.

Hendrie van Assem heeft zich hard gemaakt om deze enquête door de gemeente te krijgen. “Op dit moment weten we nog niets. Daarom is het zo belangrijk dat we dit onderzoek doen. We willen inzicht krijgen in hoe de inwoner over de gemeente denkt. We zoeken naar verbeterpunten.” De inwoners worden op verschillende manieren op de hoogte gebracht van de enquête. “De gemeente zet afdeling communicatie in om zo veel mogelijk promotie te maken. Ook zetten we social media in, de kranten en uiteraard probeer ik ook mijn eigen omgeving te stimuleren om aan dit onderzoek mee te doen,” aldus Van Assem.

Van Assem – aangesloten bij de lokale partij Inwonersbelangen – is pas tevreden als zo’n tweeduizend inwoners hebben meegedaan aan het onderzoek. De enquête is nog in te vullen tot vier november. Een eventuele verlenging zou misschien mogelijk zijn. “Daarvoor zou ik dan in overleg moeten,” vertelt de raadslid.

Een inwoner uit Woerden, Jannie Blok, was op de hoogte van het onderzoek. Toch zag ze geen reden de enquête in te vullen.

https://soundcloud.com/vincent-molenaar-187721506/enquete-woerden-mixdown/s-sSwtRwuPV3x?si=3a248e329ee34e0f86eaa9f91219d72f

Over de auteur

Vincent Molenaar

Mijn naam is Vincent Molenaar. Als trotse redacteur van Woerden Rondom zie ik het als mijn taak het gehele gras in regio Woerden zorgvuldig te maaien. Uiteraard is dat spreekwoordelijk, maar de waarheid is voor mij de voornaamste reden waarom ik elke keer met volle overtuiging, moed en plezier het nieuws van de straat pluk. Met mijn nieuwsgierige en doortastende instelling probeer ik de beker helemaal leeg te drinken. Items maken tot de laatste broodkruimel. Voor mij bestaat er niet één waarheid. Daarom probeer ik door middel van meerdere verhalen verschillende waarheden bij elkaar te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.