Geen wielerronde maar wel grote feesten tijdens Nacht van Woerden

Geen wielerronde maar wel grote feesten tijdens Nacht van Woerden

Tekst en audio: Stijn Zwaan

Eindredactie door Alexandra van der Hoeven

Woerden – Ondanks de wegens corona geannuleerde Kiremko wielerronde, vinden er veel feesten plaats tijdens de Nacht van Woerden. Op dinsdag 26 oktober genoten Woerdenaren de hele avond van grote feesten bij maar liefst zes verschillende bars aan het Kerkplein. Deze waren vervangend voor het grote pleinfeest, dat vanwege coronamaatregelen dit jaar niet door kon gaan.

De nacht van Woerden is welbekend bij de Woerdenaren. Gedurende de jaarlijkse feestweek is er normaal gesproken de kermis, een groot feest aan het Kerkplein, de Koeiemart en de Kiremko Nacht van Woerden. Het laatste is dé aftrapper van de feestweek. Deze ging daarentegen niet door dit jaar. Vanwege coronamaatregelen zou dit niet mogelijk zijn geweest. De vele feesten bij de horeca integenstelling, gingen wel door.

Organisator van zo’n feest bij lokaal restaurant Bij Petrus, is Berend Nap. Hij is blij dat de ondernemers wél de mogelijkheid hebben gekregen om feesten te organiseren. Of dit eerlijk is weet Nap alleen niet zeker: “Wil je mijn persoonlijke mening, of mijn zakelijke mening?”, zegt hij lachend. “Natuurlijk is het raar. Maar vanuit belang van de zaak ben ik heel blij dat dit wel kan. We houden ons verder aan alle restricties en controleren de QR-codes,”

Ook Tom Smit, chef-kok van een andere organiserend restaurants Breuren, zegt dat zij de QR-codes van bezoekers streng zullen controleren. Smit zegt verder dat het organiseren van bijvoorbeeld de Kiremko veldtocht meer terug te brengen is naar de kern: “Het is een persoonlijke overweging om het wel of niet te doen. Ik zou niet weten waarom ik het niet zou doen”, aldus Smit.

Woerdenaar en feestbezoeker Wessel van Vliet, heeft de avond toch anders ervaren. “Restaurants controleerden de QR-codes helemaal niet streng. Het liep erg vol en er waren overal mensen op het plein.” Voorzitter van de organisatie achter de Kiremko Nacht van Woerden, Marien Groenendijk, zegt net als de horeca dat de QR-codes juist wél goed gecontroleerd zouden worden. Er lijkt een gat te bestaan tussen de theorie van de organisatoren en de ervaring van de feestbezoekers in de praktijk. Kiremko Nacht van Woerden organisator Marien Groenendijk, vertelt meer over de annulering van de wielerronde.

https://soundcloud.com/user-423914129/interview-marien-groenendijk-mixdown/s-ok5WPc105Kk?si=50143303ca7a449da3b00b8e3d62eccc

Over de auteur

Stijn Zwaan

Mijn naam is Stijn Zwaan, 21 jaar oud en student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Met enthousiasme en postiviteit breng ik het allerliefst echte verhalen naar boven en geef ik mijn eigen kleur aan het journalistieke veld. Van begin tot eind ben ik op zoek naar de waarheid zowel objectief als subjectief en maak ik de cirkel rond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *