Ideeënwerving voor een gezonder Woerdens landschap

Ideeënwerving voor een gezonder Woerdens landschap

Een impressie van een landschap.

Tekst: Stijn Wielinga ~ Eindredactie: Roos Houtman

KAMERIK – Boerderij De Beekhoeve roept alle Nederlanders op ideeën te verzinnen, waarmee ze nog beter zorg kunnen dragen voor het landschap. De biologische boerderij doet dit naar aanleiding van hun deelname aan het Grond Verbond. Dit initiatief heeft als doel de boer en burger sámen zorg te laten dragen voor het landschap.

Hoewel Boerderij De Beekhoeve in de gemeente Woerden ligt, zijn mensen buiten de regio ook vrij om een idee voor landschapsherstel in te dienen. Monique van der Laan, mede-eigenaresse van de boerderij, vertelt hierover: “Elk idee is welkom, maar wij gaan er niet alleen over: ook het Grond Verbond. Het idee moet wel meerwaarde hebben en praktisch onderhouden kunnen worden. En wat eruit komt? Ik laat me verrassen.”

Het Grond Verbond is in het leven geroepen door More than Milk Amsterdam (MOMA). Deze organisatie neemt lokale, biologische producten af om ze vervolgens in de regio van Amsterdam af te zetten. Zij willen boer, land en stedeling verbinden om tot een divers en persoonlijk landschap te komen. Van der Laan onderschrijft de ambitie van verbinding: “Ik denk dat mensen zich er niet van bewust zijn dat ieder product wat zij kopen een stukje landschap is. Dus mensen worden nu gevraagd naar welk landschap zij mooi vinden en hoe dat verbeterd kan worden. Er ontstaat dan bewustwording tussen boer en burger. Ik denk dat dat heel erg mooi is”.

Tot 14 december kan men op de site van MOMA een idee aandragen waarmee De Beekhoeve aan landschapsherstel zou kunnen doen. Na die deadline is er een eerste schifting van ideeën, waarna op 22 januari op een ‘grondmarkt’ de ideeën worden gepitcht. Tenslotte blijven er twee ideeën over, waar mogen mensen op stemmen.

Over de auteur

Stijn Wielinga

Stijn Wielinga is een 23-jarige student aan de Utrechtse School voor Journalistiek en verslaggever bij de online regiosite WoerdenRondom. De Leidenaar studeerde eerder ICT aan de Hogeschool Leiden en Finance & Control aan de Haagse Hogeschool. Nu volgt de breed geïnteresseerde student eindelijk zijn hart door de journalistiek in te gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *