De SwapSint keert terug naar Woerden

De SwapSint keert terug naar Woerden

Foto: Jacqueline van Noordenne

Tekst: Alexandra van der Hoeven

Eindredactie: Stijn Zwaan

WOERDEN- Zero Waste Groene Hart organiseert dit jaar weer de Swapsint. Het concept is simpel: jij levert speelgoed in en gaat naar huis met iets wat voor jou nieuw is. Afgelopen jaar was de eerste Woerdense editie van de SwapSint en dit jaar doet de hoofdstad van het Groene Hart weer mee. ‘’In plaats van dat je een zolder vol met spullen hebt staan kun je er dus iemand anders mee blij maken,” vertelt Jacqueline van Noordenne die werkzaam is bij Zero Waste Groene Hart.

De SwapSint is een ruilmarkt voor speelgoed die ervoor zorgt dat speelgoed een tweede leven krijgt. Meer duurzaamheid, bewustwording en een goed gevoel: het zijn allemaal dingen waar de SwapSint voor moet zorgen. ‘’De boodschap is gewoon om goed na te denken over je koopgedrag,” vertelt Van Noordenne. Vorig jaar heette de SwapSint nog de RecycleSint en dit is niet de enige verandering: dit jaar is het plan om pakketjes samen te stellen. Hier was vorig jaar geen tijd voor.

‘’Er is gewoon veel te veel nieuw speelgoed en dat is helemaal niet nodig,” vertelt Van Noordenne. In de toekomst hoopt Jacqueline dat er meer van dit soort duurzame initiatieven komen. Dit jaar is de SwapSint op drie locaties in plaats van één. Op 5 en 6 november is het mogelijk om op basisschool de Margrietschool en de Molenwiek je speelgoed te ruilen en op 19 en 20 november staat de TechnoHUB paraat.

Over de auteur

Alexandra van der Hoeven

Ik ben Alexandra van der Hoeven, 19 jaar en ik studeer journalistiek in Utrecht. Ik ben erg gefascineerd door de wereld en mensen om mij heen, vandaar dat ik het ook zo leuk vind maatschappelijke thema’s aan te kaarten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.