Helemaal hot: Yogales tussen de geiten

Helemaal hot: Yogales tussen de geiten

Foto: Boerderij de Boerinn

Tekst: Floortje Dekker

KAMERIK – Na de komst van Nicolette van Dam en Bas Smit is de geitenyoga niet meer weg te denken uit Kamerik. Elke week kun je hier een laagdrempelige yogales volgen midden in het geitenverblijf van boerderij De Boerinn. 

De geitenyoga was al een bekend fenomeen bij de inwoners van Kamerik en Woerden, maar zeker na de komst van Nicolette en Bas is het weer een hot-topic. “De reacties zijn echt onwijs goed. Elke dag wordt er weer naar verwezen. En zeker de komst van de twee influencers heeft heel veel reuring gegeven,” vertelt de directeur. 

“Je krijgt de lessen van een deskundige, professionele yoga-instructeur en ondertussen lopen de geiten onder en tussen je door,” vertelt Hugo Oudejans, directeur van De Boerinn. De lessen zijn voor iedereen bedoeld die daar interesse in heeft: van jong tot oud en ervaring is helemaal niet nodig. Hugo: “Het is echt voor iedereen. Ook kinderen mogen meedoen!” Hoewel de winter opkomst is, gaat de geitenyoga gewoon wekelijks door. “’s Winters houden we de lessen op stal en zodra het voorjaar wordt, gaan we lekker naar buiten.” 

Wanneer je omringt bent met dieren, komt er een bepaald stofje vrij je in lichaam. Dit wordt gelukshormoon genoemd. “Daarom voel je je extra blij na afloop van de les,” legt Hugo uit. Het kan wel wat afleidend zijn met een geit tussen je benen. “Dat is wel natuurlijk de charme van de les. En je hoeft absoluut niet bang te zijn voor de beestjes, ze zijn alleen maar onwijs nieuwsgierig!” 

Over de auteur

Floortje Dekker

Hoi! Ik ben Floortje, 20 jaar en student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Vanaf kinds af aan schreef ik al graag, waardoor de keus voor de opleiding redactioneel MBO al snel gemaakt was. Na daar drie jaar ervaring opgedaan te hebben, besloot ik door te gaan naar het HBO. Daar ben ik vooral bezig met wat ik het allerliefste doe: stukken schrijven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *