Het Pepernotenpopconcert in Woerden is weer terug

Het Pepernotenpopconcert in Woerden is weer terug

Tekst: Veerle Sloof

Audio: Vincent Molenaar

Eindredactie: Sietse Verkerk

WOERDEN – Bij de ingang van het Klooster in Woerden staan allemaal kleine Pietjes en Sinterklaasjes voor de deur te wachten. Ze staan in de rij voor het Pepernotenpopconcert dat daar plaats vindt. Na het jaar dat Sinterklaas thuis heeft gewerkt, is hij nu weer in het land en dat wordt gevierd met Sinterklaasmuziek.  

Jelle Amersfoort verzorgt samen met zijn band het Pepernotenpopconcert. Een mix van Sinterklaasliedjes met bekende popliedjes. Vorig jaar kon hun tour niet doorgaan vanwege corona, maar dit jaar zijn ze weer terug. “Het is jammer dat we vorig jaar hebben moeten overslaan, maar we zijn terug en beter voorbereid dan ooit”. De band is gekleed in overalls die ze zelf hebben versierd tijdens de lockdown en achter hen in de theaterzaal hangt de wand vol met lichtpalen waar kinderen bij binnenkomst vol verwondering naar staan te staren.

Vorig jaar was het dus niet mogelijk om het Pepernotenpopconcert door te laten gaan. Niet alleen dat werd overgeslagen, ook konden kinderen niet naar de intocht bij hen in het dorp. “Ik ben blij voor mijn dochter dat Sinterklaas weer wat uitgebreider gevierd kan worden. Over een jaar gelooft zij namelijk niet meer en ik wil wel dat ze Sinterklaas goed heeft kunnen meemaken’, vertelt toeschouwer Mirjam van Aerts.

Het publiek is gevuld met natuurlijk kinderen, maar ook ouders, opa’s en oma’s. “Ik heb ontzettend genoten van de show. Mijn kleinzoon stond de hele show voor te dansen en ik kon meezingen met de liedjes die ik vroeger zong toen ik mijn schoen zette, maar ook popliedjes waar ik thuis nog een cassettebandje van heb liggen”, zegt bezoeker Corrie de Jager lachend.

De Sinterklaasliedjes zijn tegenwoordig onderwerp van discussie. Voorheen werd er over ‘Zwarte Piet’ gezongen, maar die teksten zijn nu veranderd naar ‘Piet’. Een grote verbetering volgens Erik Kuil, vader van twee kinderen: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen opgroeien waarin iedereen gelijk is en mensen kunnen zijn wie ze willen zijn. Als mensen ‘Zwarte Piet’ racisme vinden, moeten we dat gewoon aanpassen.’ Jelle Amersfoort vertelt hier in de audio meer over tegen Vincent.

https://soundcloud.com/vincent-molenaar-187721506/pepernotenpopconcert-mixdown/s-a7qTrhWvMe9?si=50375305742840e8bb0b51caa208d59a

Over de auteur

Vincent Molenaar

Mijn naam is Vincent Molenaar. Als trotse redacteur van Woerden Rondom zie ik het als mijn taak het gehele gras in regio Woerden zorgvuldig te maaien. Uiteraard is dat spreekwoordelijk, maar de waarheid is voor mij de voornaamste reden waarom ik elke keer met volle overtuiging, moed en plezier het nieuws van de straat pluk. Met mijn nieuwsgierige en doortastende instelling probeer ik de beker helemaal leeg te drinken. Items maken tot de laatste broodkruimel. Voor mij bestaat er niet één waarheid. Daarom probeer ik door middel van meerdere verhalen verschillende waarheden bij elkaar te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.