Vlam in de pan tijdens inhaalwedstrijd Sc Woerden

Vlam in de pan tijdens inhaalwedstrijd Sc Woerden

Audio: Max Heederik. Tekst: Laukie Klijn

WOERDEN – Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Nicolaas Boys en Sc Woerden afgelopen Dinsdag liepen de spanningen hoog op. De 2-0 nederlaag van Sc Woerden bracht een hoop irritatie en mondde uit in een grimmige avondwedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd lijkt de rivaliteit tussen de Nieuwveense Nicolaas Boys en Sc Woerden niet overdreven aanwezig. De spelers lopen al pratend tegen elkaar richting het kunstgrasveld van de kleine club. Er is een kleine aanhang meegekomen uit Woerden en ook van Nicolaas Boys staan een aantal supporters te kijken. Het is dankzij de grote mistwolken op het veld niet de meest ideale avond om een voetbalwedstrijd te aanschouwen. Met de coronaregels wordt het dus niet zo heel nauw genomen. Voor beide ploegen is het van enorm belang om de wedstrijd te winnen. Bij winst zou zowel Nic Boys als Sc Woerden de top drie binnen kunnen stormen. Dit legt duidelijk veel druk op de 22 spelers op het veld. Zo´n tien minuten na de aftrap komt Sc Woerden op achterstand wegens een foutje van de keeper. De irritaties lopen hierdoor al hoog op aan de kant van Woerden. Er wordt flink gescholden vanaf de bank van de bezoekers. De spanningen bereiken een hoogtepunt rond het einde van de eerste helft. Een verdediger van Sc Woerden laat er geen gras over groeien en haalt zijn tegenstander hard neer. Het slachtoffer van deze tackel is er niet vies van om met het nodige theater naar het gras te gaan. Coach Mohamed Bougrine van Nicolaas Boys legt de valpartij van zijn spits uit aan de trainer van Sc Woerden: “Het zag er hard uit, ik had precies hetzelfde gedaan”, zegt hij. “Vies ventje ben je”, is de reactie van de trainer van Woerden, Mike Doornkamp. Nadat scheidsrechter Verhoef heeft gefloten voor de rust en iedereen zich opmaakt voor een kop thee in de kleedkamer, gaat het schelden tussen de spelers en staf rustig door. De aanvoerder van Sc Woerden Jeffrey Vlug probeert de boel te sussen en slaagt hierin door zijn medespelers te commanderen naar de kleedkamer te vertrekken.

Na de rust lijken de spanningen niet weggenomen te zijn. Doornkamp heeft er duidelijk een handje van om de tegenstanders flink uit te dagen. Terwijl Bougrine z’n elftal doodnormaal staat aan te moedigen roept hij ineens: “Hou ff lekker je bek man!”. Vervolgens worden de nodige scheldwoorden gebruikt. Na de wedstrijd zegt Bougrine hierover het volgende: “Ik focus mezelf gewoon op het coachen van mijn elftal. De tegenstander was duidelijk uit op ruzie, maar dat geeft niet. Ik ben allang blij dat we de drie punten op zak hebben”. Doornkamp stelt het anders: “Hij werkte zo enorm op m’n zenuwen. De wedstrijd liep niet lekker en de coach moet eens leren iets vaker zijn mondje dicht te houden”. Woerden is ook niet gewend om punten te verspelen dit seizoen. Vóór de wedstrijd hier in Nieuwveen waren ze namelijk nog ongeslagen. Het verlies noemt de coach van Woerden een flinke domper.

Veel tijd om uit te zieken van de nederlaag krijgt Sc Woerden niet. Aanstaande Zaterdag moet het namelijk de strijd aan gaan tegen het eerste elftal van Zevenhoven. Woerden zal proberen het de top drie lastig te maken in de komende weken. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag.

https://soundcloud.com/max-heederik/nicolaas-boys-sc-woerden/s-IlfNnObcinm?si=e8288fc9eede45aba5669cf7f80ee165

Over de auteur

Max Heederik

Hoi! Ik ben Max en ik ben een journalistiek student op de Hogeschool van Utrecht en daarnaast een trots lid van De Domstedeling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *