Oliebollenkraam Muller weer vol op gang

Oliebollenkraam Muller weer vol op gang

Tekst: Robin de Bruin. Audio: Sylvan de Berg

Eindredactie: Floortje Dekker

WOERDEN – Het einde van het jaar komt er weer aan en zo begint ook weer de tijd van de oliebol. Ook in Woerden lijkt iedereen weer zin te hebben en zo houdt Dennis Muller zich dit jaar opnieuw bezig met het bakken van het traditionele, Hollandse gerecht. 

De Oud Hollandse Gebakkraam opende zijn luiken dit jaar op 1 november, terwijl dat niet overal zo was. In september maakten de Rotterdamse en Den Haagse stadsbesturen bekend dat oliebollenkramen dit jaar al vanaf 1 oktober open mochten, maar helaas mocht het niet zo zijn in Woerden. Ook al vindt Muller het jammer dat het dit jaar niet een maandje eerder mocht, blijkt hij er geen groot probleem mee te hebben: “We mogen niet klagen, mede door de tompoucebol is het heel druk geworden.” De tompoucebol is een nieuwe uitvinding van Muller zelf. Door lang na te denken en zijn grote liefde voor de twee aparte gebakjes, leek een kruising een makkelijke sprong.  

“Ik ben blij dat het nog kan. Met alles wat er nu gaande is, weet je het maar nooit,” vertelde Peter, een bezorgde Woerdenaar, “Iedereen heeft het moeilijk en als je dan kijkt naar van die kraampjes. Ik zou het zelf niet durven.” Dat is natuurlijk niks nieuws: vorig jaar maakten mensen zich ook al zorgen over hoe de oudhollandse oliebollenkramen boven water konden blijven. Ondernemers pasten zich aan. Zo kregen we oliebollen drive-thru’s en afhaallocaties. Toch is Mullers kraam niet veranderd. Op wat plastic schermen en een bord dat de anderhalve meter aanduidt na, blijft de kraam onaangetast door het lands huidige situatie. “Het is de mooiste kraam die er is, een oudhollandse gebakkraam”, verklaarde een blije Muller. 

Muller zelf mag dan enthousiast zijn om zijn kraam dit jaar opnieuw te openen, maar zijn klanten zijn dat al helemaal. “Er is niks beters. Met of zonder krenten, die van Muller gaan er altijd wel in”, vertelde de blije Jannie, een echte Woerdense oliebollen fanaat. Ze is blij dat de kraam wat extra aandacht krijgt: “Ik zag laatst in de krant wat over die nieuwe tompoucebol staan, dus heb ik er gelijk één gehaald.”  

“Ik kom zelf niet uit Woerden en iedereen zegt van zichzelf natuurlijk dat ze de beste oliebollen hebben, maar het klopt vaak niet,” legde Stefan lachend uit. Maar ook al leek hij eerst sceptisch te zijn over het idee van de tompouce en oliebollen kruising, had hij er niks negatiefs over te zeggen: “Ik hou van oliebollen, maar ben nooit fan geweest van tompoucen. Toch was ik blij verrast, ik weet niet wat ze er allemaal in doen, maar geef mij maar het recept!” 

In het onderstaande audiofragment spraken wij Dennis Muller en vertelt hij ons over zijn passie voor zijn vak en het idee achter de tompoucebol. 

https://soundcloud.com/sylvan-de-berg-45329565/olliebollenvanmuller-mixdown/s-0cZiwrZZLJ4?si=32551873734b4a449f293418fe6e6f8c&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Robin de Bruin

Robin de Bruin is een 18 jaar oude student aan de School voor Journalistiek. Na zijn havodiploma gehaald te hebben, is hij door gegaan naar het HBO bij de Hogeschool Utrecht. Als lid van de redactie van Woerden Rondom, schrijft hij over de belangrijkste nieuws in de regio Woerden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *