Bouw nieuwe studio’s in Woerden om Woningnood tegen te gaan

Bouw nieuwe studio’s in Woerden om Woningnood tegen te gaan

Foto: Flickr

Tekst: Sietse Verkerk, audio: Veerle Sloof

WOERDEN- Gemeente Woerden gaat studio complexen bouwen voor starters met een te hoog inkomen voor de sociale huur en een te laag inkomen om een huis te kopen. Voor starters is het in de huidige wooncrisis enorm lastig om een woning te vinden. De huizenmarkt is een waar slagveld waar de vraag naar woningen enorm is en het aanbod te weinig.

De huidige markt zorgt voor veel problemen. Veel starters zitten met hun handen in het haar omdat ze gewoon niet aan een woning komen. Veel woningen worden met veel geld overboden. Ook lopen starters vaak tegen het probleem aan dat ze teveel verdienen voor de sociale huur, maar te weinig om te kopen.

Woerden is daarom met het idee gekomen om studio complexen te bouwen in de nieuwbouwprojecten de Houttuin, Witt, De Pionier en de Molenhoek. In totaal worden er zo’n 470 woningen gebouwd. 85% hiervan zou betaalbaar moeten worden voor starters.

De (hierboven benoemde) nieuwbouwprojecten zijn nu nog kale lege stukken land. Wethouder Thymo de Weger (wonen): ‘Het bouwen van woningen kost tijd, we gaan begin 2022 starten met bouwen en verwachten dat het een aantal jaar zal duren voordat alles klaar is’.

De bouw van de studio’s zijn een stap in de goede richting, maar nog lang niet genoeg om de woningnood op te lossen. Er zal dus nog meer gebouwd moeten gaan worden om het probleem echt op te lossen. In Woerden worden er echter wel stappen gemaakt, afgelopen jaren worden er elk jaar aan 300 woningen bijgebouwd terwijl dit voorheen 200 was. Met de bouw van de studio’s zal dit gemiddelde weer wat hoger worden.

Starter Joel Zweerman (24) heeft samen met zijn vriendin maandenlang gezocht naar een woning in Woerden en heeft vorige week eindelijk een woning gevonden in Utrecht. Hij denk dat de studio’s een stap in de goede richting is maar nog niet genoeg om het probleem op te lossen. ‘Het is echt wel lastig en het levert ook gewoon een boel frustratie op’.

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.