Hoge prijzen in Woerden voor eigen parkeerplekken

Hoge prijzen in Woerden voor eigen parkeerplekken

Foto: Marcel Modde

Tekst: Sylvan de Berg, Audio: Wessel van Vliet
Eindredactie: Robin de Bruin.

WOERDEN – Een parkeerplek voor de deur in Woerden gaat je flink wat geld kosten. Sinds de gemeente dit jaar een nieuw beleid heeft vastgelegd, betaal je namelijk 192 euro voor een eerste bewonersvergunning. Maar waarom? En waarom betaal je in andere gebieden zoals Nieuwegein veel minder? Het parkeerbeleid ligt onder vuur. Zo heeft een nieuwe bewoner van Woerden, Rick van der Hooft, ook zijn twijfels bij het beleid.

Als je vanaf station Woerden het centrum in loopt langs de bushaltes richting de winkelstraat, ziet alles er heel rustig uit en voel je de gezelligheid van de feestdagen die eraan komen. Toch, als je goed om je heen kijkt en door de woonwijken loopt, valt je één ding op: Woerden staat namelijk al maanden vol met spandoeken en teksten over het parkeerbeleid. De tekst: “Door Noorthoek zijn gezeur geen auto meer voor de deur”, is ook te zien waarmee er natuurlijk wordt uitgehaald richting Wethouder Arjan Noorthoek. Het valt dus wel te merken dat er in de hele stad wat speelt rond dit beleid.

De voornaamste reden achter het parkeerbeleid in Woerden is vooral om de druk van het parkeren door bezoekers in de binnenstad af te halen. De drukte in de binnenstad is overdag supergroot. De gemeente is daardoor op dit moment ook bezig met het aantrekkelijker maken van parkeren in de parkeergarage voor bezoekers van de stad. Echter betaal je op dit moment nog hetzelfde voor het parkeren in de parkeergarage als parkeren voor de deur. Waar de druk uit het centrum dus moet verdwijnen, bouwt bij enkele bewoners de druk op. Ze zijn niet tevreden met de torenhoge prijs voor hun parkeerplek.

Het is dan ook niet nieuw dat bewoners wat vinden van het parkeerbeleid, al weken staat dit ook in het nieuws. Toch zijn lang niet alle inwoners het eens met het dit jaar nieuw opgestelde parkeerbeleid. “Ik betaal 80 euro voor drie maanden parkeren”, voegt Rick van der Hooft daaraan toe. Dit is een flink bedrag en de andere bedragen liegen er ook niet om: Voor één auto voor de deur betaal je sinds dit jaar 192 euro. Wil je daar nog een tweede auto bij? Dan kost dit je 350 euro in totaal. Dit zijn hoge bedragen als je het vergelijkt met andere gemeentes. Dit is op Zeist en Utrecht na het hoogste tarief voor een eerste bewonersvergunning. In Nieuwegein bijvoorbeeld betaal je slechts 66 euro per jaar voor één auto en voor twee komt daar nog eens 66 euro bij. Dat is voor twee auto’s dus nog minder dan voor één auto in Woerden. Dus kan je wel zeggen dat de Woerdenaar zich komend jaar op mag gaan maken voor flinke parkeerrekeningen.

Natascha Voorbij betaalt zich ook suf aan parkeerrekeningen. We vroegen haar hoe ze het ervaart.

https://soundcloud.com/wesselvanvliet1/eigen-parkeerplekken-mixdown/s-Qn0rvODlRga?si=6947a7d3310a41c9929bdb451bd4b9c8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *