Harmelense band Harrison Dean brengt kerstnummer uit!

Harmelense band Harrison Dean brengt kerstnummer uit!

Beeld: Veerle Sloof

Tekst: Sietse Verkerk, audio & eindredactie: Veerle Sloof,

HARMELEN- Het is weer kerst en dat is te zien in het kleine maar knusse dorpscentrum van Harmelen. Koen Denekamp en zijn band uit Harmelen hebben een kerstnummer uitgebracht genaamd: “Country Christmas Train”. Dit Engelstalige country nummer neemt je mee de kerstsfeer in. Als inspiratie voor de tekst heeft Koen bekende kerst hits gebruikt.

Bij Koen thuis staat de versierde kerstboom al te pronken in de woonkamer waar het ruikt naar warme chocolademelk. Zelf heeft hij zijn kerstrui aan: “Mensen hebben het al verdrietig genoeg, een beetje vrolijkheid en energie kan dus geen kwaad” Verteld Koen Denekamp  (frontman) vrolijk. Als Koen vertelt over het maken van het nummer moet hij lachen: “Dat was ergens in maart of april vorig jaar, de inspiratie om een kerstnummer te maken kwam dus niet met kerst, eigenlijk best gek”. Om dit nummer een kerstgevoel te geven hebben ze een combinatie van traditionele country en traditionele kerst gebruikt. De bekende kerstbellen, de fluitjes van de trein en teksten van bekende kerstliedjes hoor je hierin terug, het nummer ademt dus echt kerst.

De band is samengekomen in de schuur van Koen om te oefenen, de gitaren zijn van de muur afgehaald en er wordt lachend muziek gemaakt. Harrison Dean is een nieuwe band. Een maand voor de coronacrisis uitbrak zijn ze begonnen. Balen als het aan Koen Denekamp ligt: “We hebben zo weinig kunnen doen (zucht Koen), we hopen dat het snel klaar is met de lockdowns zodat we weer kunnen optreden. Dat is immers het leukste om te doen” Tijdens de lockdowns hebben ze nummers gemaakt zonder bij elkaar te komen: “We hebben allemaal ons eigen stukje opgenomen, sommigen met telefoon en anderen met een goede microfoon en dit heeft onze bassist in elkaar gezet, best gek want dit is eigenlijk een heel goed en leuk nummer geworden”, zegt Koen lachend. Tussen de lockdowns door hebben ze nog verschillende (coronaproof) liveoptredens gedaan maar ze hadden veel meer willen doen.

Al in juli heeft de band een videoclip opgenomen voor het nummer: “Het was toen 25 graden” zegt Jan Stegerman (bassist) lachend. Dit is ook te zien aan de kleding die gedragen wordt door de bandleden en het publiek. Om toch een kerstsfeer te creëren heeft de band gebruik gemaakt van sneeuweffecten. Ze hebben het opgenomen tijdens een kleinschalig coronaproof optreden op een bruiloft.

In het met kerstaccessoires versierde dorpscentrum van Harmelen hebben ook de inwoners gehoord over het nieuwe kerstnummer: “Heel leuk dat een band uit ons kleine dorp Harmelen een kerstnummer uitbrengt. Ik vind het nog leuk en gezellig klinken ook!” Zegt de 42 jarige Christine uit Harmelen.

Harrison Dean, Country Christmas Train: https://www.youtube.com/watch?v=1EvBbUU7Wa4&ab_channel=HarrisonDean

Koen vertelt over het maken van het kerstnummer:

https://soundcloud.com/sietse-verkerk/koen-denekamp-over-country-christmas-train/s-1zPOMqla3Zh?si=ae3bdcc3454548babc44ed7d8b039eab&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.