Toch schaatsplezier dit jaar voor kinderen in gemeente Woerden

Toch schaatsplezier dit jaar voor kinderen in gemeente Woerden

Foto: Sylvan de Berg

Tekst: Sylvan de Berg   Audio: Wessel van Vliet
Eindredactie: Robin de Bruin

KAMERIK – Op boerderij de Boerinn is een schaatsbaan opgezet voor kinderen. Nadat er bekend is gemaakt dat er dit jaar geen schaatsbaan zal zijn op het Kerkplein in Woerden, is dit dus goed nieuws voor wie toch nog wil schaatsen dit jaar. Alyssa en Shenna, twee kinderen uit Woerden, hebben de schaatsbaan al getest.

Het terrein van de Boerinn is supergroot, als je aankomt op de boerderij is er dan ook nog niks te zien van de schaatsbaan. Maar als je langs het poldersport gebied loopt, loop je al snel richting de silo en de stallen. In één van deze stallen is dit jaar een schaatsbaan van kunstplaten aangelegd. De stal is verlicht door discolampen en er is kerstmuziek te horen. Aan de zijkant van de stal en naast de versierde kerstboom, staan de geiten gewoon nog op hun plek in de stal. Omdat het licht uit staat in de stal, is de sfeer dus heel gezellig met alle lichten en versieringen.

Na het slechte nieuws is de Boerinn dus gelijk gaan handelen. Het is geen ijs en is dus wel anders dan de schaatsbaan die normaal gesproken op het Kerkplein in Woerden staat. Het is dan ook een stuk kleiner en overdag alleen voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud, pas in de avond is het toegankelijk voor ouderen. Om grote drukte op de baan te voorkomen moet je wel eerst een afspraak maken. Zo wordt er dus ook rekening gehouden met de coronamaatregelen. Die maatregelen zijn dan natuurlijk ook de reden dat de schaatsbaan niet doorgaat in Woerden, dus zal boerderij de Boerinn daar goed rekening mee moeten houden.

De schaatsbaan is alleen geopend op woensdag en zondag. In de middag voor kinderen en in de avond wordt de baan omgetoverd tot curlingbaan voor volwassenen. De kinderen zijn enorm blij met het alternatief van de Boerinn. “Ik vind het leuk om te schaatsen elk jaar”, zegt Alyssa dan ook. Toch vindt ze het wel anders dan de schaatsbaan waar ze normaal gesproken op schaatst. De platen waarvan de schaatsbaan is gemaakt zijn wel glad, maar wel gemaakt van kunststof en dat is dus wel wat anders dan natuur- of kunstijs. De schaatsbaan is daarom een stuk kleiner dan de afgeblazen schaatsbaan in Woerden.

“Het schaatst een beetje stroef, maar het is wel leuk”, zegt Alyssa. Ze is blij dat ze alsnog kan schaatsen en het lijkt er niet op dat het haar echt uitmaakt. Haar vriendin Shenna vindt het wel een leukere plek om schaatsen. “De geitjes zijn super lief”, zegt ze over de geiten die naast de schaatsbaan staan. De dieren in de stal laten staan was dus een goed idee van de boerderij en een echte “blikvanger”. Als je dus toch nog wil schaatsen dit jaar, kan dat dus nog. Je moet alleen wel even een stukje verder fietsen dan normaal.

In het fragment hieronder hoor je Nado Gangemi over de schaatsbaan en hoe ze hiermee omgaan.

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.