Vrijwilligers Dierenasiel Harmelen halen 10.000 euro op voor het goede doel

Vrijwilligers Dierenasiel Harmelen halen 10.000 euro op voor het goede doel

Jacqueline (links) en Erika (rechts) in de kittenkamer

HARMELEN- Jacqueline en Erika sloten zichzelf eind December op in de kittenkamer van het dierenasiel in Harmelen en haalde hiermee een dikke 10.000 euro binnen. Gezien de inbraak van vorig jaar in het asiel is elke cent hard nodig.

tekst en audio: Laukie Klijn

Vorig jaar werd er in het dierenasiel te Harmelen ingebroken en werden er geld, sleutels en spullen gestolen. Deze tegenslag kwam twee keer zo hard aan gezien de crisis die er al was vanwege het Coronavirus. Dit maakte Jacqueline Schouten en Erika Kranenburg boos en daarom besloten ze om geld in te zamelen door middel van een bijzondere actie. Ze kwamen op het idee om zichzelf 24 uur lang op te sluiten in de kittenkamer.

Zo gezegd zo gedaan. “We vroegen onszelf eerst af hoe we die hele dag en nacht gingen volmaken, maar we hebben het enorm gezellig gehad”, vertelt Erika. Dankzij het koffieapparaat dat ze voor de gelegenheid in de kittenkamer hadden geplaatst was het niet lastig om de uren vol te maken. “Eigenlijk waren we van plan om nog een beetje te werken gedurende de 24 uur, dit is er niet van gekomen”, zegt Erika met een glimlach. Het is een enerverende dag geweest met weinig nachtrust en bovendien twee speelse kittens (Tipa en Birdie) die de dames van hun slaap afhielden.

Jacqueline laat het dierenasiel zien en geeft aan dat iedereen die bij het asiel werkt dit vrijwillig doet net als zij. Elke cent die is opgehaald met de actie kan dus in de verblijven en de verzorging van de dieren worden gestoken. Bij de ingang zijn de vogels al volop te horen. Een stel gekleurde vogels schreeuwt wat in het rond en fladdert het verblijf door. Aan de linker kant van het gebouw bevinden zich de zogeheten ziekenboeg en quarantainehokken. Dit zijn donkere kamers waar dieren worden opgevangen als ze bijvoorbeeld een virus hebben of als ze verwondingen hebben. Aan de andere kant van het gebouw bevinden de konijnen zich. De geur van hooi en voer komen ons al snel tegemoet. Deze hokken staan deels buiten voor de nodige frisse lucht. Hier worden konijnen van allerlei soorten en maten verzorgd. Zo huppen er langharige maar ook forse en wilde konijnen rond.

De 10.000 euro die de dames hebben opgehaald met hun actie zal uiteraard aan de verbetering van het dierenasiel worden besteed. “Zeker na de vele tegenslagen van de afgelopen tijd is het handig dat het asiel nu weer een zetje in de rug heeft gekregen”, aldus Jacqueline.

Over de auteur

Laukie Klijn Klijn

Laukie Klijn is een achtienjarige student journalistiek op de HU en maakt nieuwsitems voor de nieuwssite Woerdenrondom. Hij woont in Noorden en heeft vooral interesse in sport, maar heeft een brede interesse en kan dus alle kanten op. Interviews in de misdaad- en amusementssector liggen hem het beste. Hij doet altijd zijn uiterste best om sterke verhalen te creëren en waar nodig een kritische kanttekening te plaatsen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.