“Je bent pas vrij als je altijd en overal jezelf kunt zijn”

“Je bent pas vrij als je altijd en overal jezelf kunt zijn”

WOERDEN – De D66 Woerden is één van de partijen die het Regenboog Stembusakkoord heeft getekend. Hierin staat dat ze zullen opkomen voor de LHBTIQ+ gemeenschap en hen zal steunen. Birgitte van Hoesel, lijstrekker en raadslid D66 Woerden, vertelt waarom zij namens de D66 het Regenboog Stembusakkoord heeft ondertekend.

Op de vraag waarom de D66 het Regenboog Stembusakkoord heeft getekend, geeft Van Hoesel het volgende antwoord: “D66 vindt vrijheid heel erg belangrijk. Je bent pas vrij als je altijd en overal jezelf kunt zijn. Met het ondertekenen van dit akkoord bevestigen we opnieuw dat wij ons hiervoor inzetten. ”

De D66 Woerden heeft het akkoord ook al in 2018 getekend. Van Hoesel geeft aan waarom haar partij het nu opnieuw heeft ondertekend. “Wij vinden dat er een goed actieprogramma tot stand is gekomen, onze wethouder heeft daar veel aandacht aan geschonken. Denk aan het regenboog zebrapad en het zichtbaar hijsen van de regenboogvlag. En er zijn acties om het thema bespreekbaar te maken op scholen en ook met werkgevers. De acties die daar staan die zijn goed, maar we zijn er nog niet en we willen dus opnieuw aandacht vragen voor dit onderwerp, zodat de zichtbaarheid en de bespreekbaarheid van het vrij kunnen zijn voortgang vindt.”

In de onderstaande video is de rest van het interview te zien.

Over de auteur

Douwe Volk

MIjn naam is Douwe Volk en ik ben journalist bij de school voor journalistiek. Ik ben 19 jaar en ben opgegroeid in Leiden maar ben tweetalig (Engels/Nederlands) opgevoed. Tijdens mijn opvoeding heb ik veel interesse gevonden in wat er in het buitenland speelt, bijvoorbeeld politiek en grote maatschappelijke problemen in landen zoals Amerika. Ik heb vooral interesse in politiek en maatschappelijke onderwerpen en wil hier graag later wat mee doen. Met mijn artikelen wil ik graag grote en moeilijke onderwerpen duidelijk maken. Of dit nou politiek of maatschappelijk is, ik wil het makkelijk en kritisch naar voren brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.