‘Sjors, ontdek je talent!’ Wil meer activiteiten in de buurt

‘Sjors, ontdek je talent!’ Wil meer activiteiten in de buurt

Foto: Pxhere

Tekst:Sylvan de Berg Video: Roos Houtman
Eindredactie: Syb van Ruiten

WOERDEN – Het beweegteam Woerden zoekt aanbieders voor nieuwe activiteiten. Het “Sjors, ontdek je talent!” Activiteitenprogramma. Ze zoeken naar docenten die aan de gang kunnen met de onderbouw. “We zoeken heel divers naar docenten, maar ze moeten wel passen bij de docentenpool”, zegt Miranda van der Heul, Coördinator van de activiteiten.

Dit jaar is het Beweegteam van Woerden op zoek naar nieuwe activiteiten die nog niet eerder zijn aangeboden in het activiteitenprogramma. Het beweegteam Woerden is een team dat bestaat uit buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen die actief zijn in de gehele gemeente. Ze zijn op zoek naar docenten die bijvoorbeeld les kunnen geven in techniek, muziek of koken. “Er zit al heel veel teken en schilder aanbod in Sjors”, licht Miranda van der Heul toe. De organisatie gaat op zoek naar sportverenigingen om dit te realiseren. Dit wordt op deze manier een heel divers programma.

Het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsprogramma gaat komend schooljaar alweer voor de vijfde keer van start. Jaarlijks schrijven zich ruim 1750 kinderen zich in voor gevarieerde cursussen workshops en andere activiteiten. De kinderen kunnen zich inschrijven voor wat hen het meest interesseert. De activiteiten gaan van wetenschappelijke proefjes uitvoeren, tot fotograferen of zelfs breakdancen. Een ruim programma, wat nog breder wordt.

De activiteiten worden georganiseerd voor jonge kinderen, om te ontdekken wat hun talent is. Het zou voor het beweegteam dan ook mooi zijn om dit aanbod te verbreden zodat je ook meer kunt ontdekken. Of dit aanbod ook nog echt flink gaat groeien is de vraag. Scholen zullen het na het vervallen van de coronamaatregelen minder tijd hebben dan bijvoorbeeld een sportvereniging. Het zal voor het beweegteam dus vooral van de verenigingen moeten komen. Het beweegteam is, na het vervallen van de coronamaatregelen, weer actief bezig om dingen te organiseren. Dit kan verschillen van sportcursussen tot schilderlessen.

De techniekschool in Woerden is een voorbeeld waar ze misschien bij uit zullen komen. “Wij willen als er tijd voor is wel eventjes naar kijken”, liet de Coördinatie van de school weten. Er zullen wel nog meer verenigingen moeten aansluiten, willen ze het aanbod van de activiteiten nog vergroten. Het is dus flink puzzelen voor het beweegteam Woerden.

Coördinator van “Sjors , ontdek je talent!’, Miranda van der Heul, is al druk op zoek naar nieuwe en originele activiteiten voor het nieuwe seizoen van het programma. Hoor in het gesprek met Van der Heul meer over de organisatie van het programma en de activiteiten.

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.