SC Woerden-VEP: ‘Winnen betekent gekkenhuis’

SC Woerden-VEP: ‘Winnen betekent gekkenhuis’

Bron: Flickr.com

Tekst: Vincent Molenaar

Eindredactie: Bink Doderer

WOERDEN – Op papier is het voor beide teams een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De clash tussen de Woerdense voetbalclubs SC Woerden en VEP gaat zaterdag 2 april 14:30 uur weer beginnen. De vorige ontmoeting tussen de twee eindigde in een krappe overwinning voor SC Woerden: 2-1. Maar ondanks dat de krachtsverhoudingen in theorie heel groot zijn, (SC Woerden is koploper en VEP de nummer acht) kan de wedstrijd nog wel eens heel raar lopen.

Want beide teams hebben een plekje te vullen in de verdedigende linie. SC Woerden mist komende zaterdag namelijk hun keeper, Nick Rekers. Aan de andere kant zal VEP een vervanger moeten zoeken voor centrale verdediger Thomas van der Steen.

Emoties doen Van der Steen de das om

Vorige week bleek een pittige wedstrijd voor VEP toen het de strijd aanging tegen Kamerik. Het gelijkspel was een bittere pil die de spelers moesten slikken. Die wedstrijd heeft voor de 22-jarige Van der Steen een extra zure nasmaak: na twee gele kaarten heeft hij het veld moeten ruimen, waardoor hij de stadsderby tegen SC Woerden mist. “Toen ik rood trok, dacht ik meteen aan komende zaterdag. Ik dacht meteen aan de klassieker die ik dan zou missen.” Van der Steen kreeg twee keer een gele kaart wegens protesteren tegen de scheidsrechter. “Ik ben niet iemand die heel snel reageert op de scheids, maar de emoties liepen hoog op in die wedstrijd,” vertelt hij. Van der Steen is kind van de club. Al ruim vijftien jaar mag hij het shirt van VEP dragen. Een klassieker tegen SC Woerden heeft voor hem dus iets extra’s. “Tijdens deze wedstrijd besef je je meer dat het ergens om gaat. Vaak is er meer publiek. Er worden fakkels aangestoken en als je ervan wint, is het gekkenhuis.”

VEP weet sinds november 2021 vastigheid te creëren in de selectie en is vaak zeker van minimaal een punt. Verliezen hebben ze sinds toen niet vaak meer gedaan. De laatste keer dat VEP verloor, was in oktober.

Rekers ‘botst’ tegen rode kaart

Dat geldt niet voor stadsconcurrent SC Woerden. Hun laatste verlies dateert uit november 2021. Maar met een aangename voorsprong van vier punten op nummer twee Zevenhoven gaat Woerden komende zaterdag met veel vertrouwen richting Sportpark Cromwijck. Maar ook Woerden mist een belangrijke pion in het schaakspel: keeper Nick Rekers. “Afgelopen zaterdag heb ik een rode kaart gepakt. Dat komt omdat ik tegen mijn tegenstander aanbotste. De scheidsrechter gaf mij daar een gele kaart voor. Daar was ik het niet mee eens. Ik ging in protest bij de scheids, maar daar was hij niet van gediend. Ik kreeg toen mijn tweede gele kaart en dus moest ik het veld verlaten,” vertelt Rekers die de situatie nog goed kan schetsen. “Het is enorm zonde dat ik niet mee mag doen. Deze wedstrijd brengt altijd veel energie met zich mee. Ik speel nu sinds 2020 als keeper bij Woerden. Ik ben geen kind van de club, maar ik ga daardoor niet met minder enthousiasme dit soort wedstrijden in. Ik voel de spanning ook en besef me dat het er bij deze wedstrijden om gaat,” aldus de 25-jarige.

The winner takes it all

Het vorige onderonsje tussen de twee teams eindigde in het voordeel van de koploper. Daarom weet Rekers hoe het is om te winnen van VEP en hij weet wat het doet met het team. “Dan is het gewoon een feest en lijkt het alsof we kampioen geworden zijn. Als je wint, ben je heel blij. En een beetje geluk hangt er natuurlijk ook aan.” Rekers en Van der Steen zullen dus alles moeten geven tijdens de komende wedstrijd, maar dan wel buiten de lijnen. Wie er ook mag winnen, beide spelers zijn er over uit: winnen betekent gekkenhuis plus – het belangrijkste – drie punten in de ballentas.

De wedstrijd VEP – SC Woerden is zaterdag 2 april om 14:30 uur te beleven op veld 1 van sportpark Cromwijck.

Over de auteur

Vincent Molenaar

Mijn naam is Vincent Molenaar. Als trotse redacteur van Woerden Rondom zie ik het als mijn taak het gehele gras in regio Woerden zorgvuldig te maaien. Uiteraard is dat spreekwoordelijk, maar de waarheid is voor mij de voornaamste reden waarom ik elke keer met volle overtuiging, moed en plezier het nieuws van de straat pluk. Met mijn nieuwsgierige en doortastende instelling probeer ik de beker helemaal leeg te drinken. Items maken tot de laatste broodkruimel. Voor mij bestaat er niet één waarheid. Daarom probeer ik door middel van meerdere verhalen verschillende waarheden bij elkaar te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.