Sportlust revancheert zich in aanloop naar topper

Sportlust revancheert zich in aanloop naar topper

Op tweede paasdag hebben de mannen van het eerste van Sportlust ‘46 gewonnen van VVSB. Na 90 minuten was de eindstand 1-0 voor de Woerdense club uitkomend in de Derde Divisie. De overwinning betekent het einde van een reeks wedstrijden met puntenverlies. Goed voor het vertrouwen richting zaterdag als dan het duel met directe concurrent Sparta Nijkerk wordt afgewerkt.

Laagvlieger VVSB was de tegenstander afgelopen maandagavond aan de Waarsedijk. Sportlust hunkerde na een aantal slechte wedstrijden zonder overwinning weer naar drie broodnodige punten in de strijd om promotie. Waar het de laatste weken behoorlijk tegenzat in de slotfase, hadden de roodhemden nu het geluk aan hun zijde. Pas in minuut 89 werd de wedstrijd beslist door middenvelder Mohammed Bendadi. Dit was het enige doelpunt van de wedstrijd en na een zwaarbevochte wedstrijd konden de Woerdenaren opgelucht ademhalen.

De winst tegen VVSB doorbrak een serie wedstrijden met verliespunten. In de drie wedstrijden hiervoor werd er twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Slechts één puntje tegen alleen maar lager geklasseerde ploegen. Wedstrijden waaraan het team nog veelvuldig zal denken indien promotie niet gerealiseerd wordt. De vormdip begon in Amsterdam, tegen de amateurs van Ajax. Toen werd een 0-1 voorsprong in de slotfase van de wedstrijd omgebogen in een 2-1 winst voor de Amsterdammers. Na het debacle op De Toekomst volgde een 0-0 gelijkspel in en tegen Staphorst. Een ‘gewonnen punt’ volgens coach Patrick Loenen. Een gelukje voor Sportlust ’46 was dat directe concurrenten FC Lisse en Sparta Nijkerk ook punten lieten liggen. De schade bleef voorlopig beperkt, tot de wedstrijd tegen Barendrecht. Net zoals tegen de Ajax Amateurs deed een treffer in de blessuretijd Sportlust de das om. Eindstand: Barendracht 2-1 Sportlust ’46.

De oorzaak van de wisselvallige resultaten is het ontbreken van een aantal cruciale spelers. Langdurige blessures liggen hier ten grondslag aan. Dit in combinatie met het drukke wedstrijdschema zorgt voor de nodige vermoeidheid binnen de selectie. De fitheid van het team wordt dus flink op de proef gesteld. Voor nu is het dus zaak voor hoofdtrainer Loenen om het team fit te houden tijdens deze drukke weken. ‘’We hebben deze week eigenlijk maar één keer normaal kunnen trainen, dinsdag moesten we herstellen van de wedstrijd van maandag. Op donderdag merkte ik dat sommigen daar nog wat last hebben. Het is dus belangrijk om goed rust te pakken zodat we tijdens de wedstrijden alles kunnen geven.’’

Aankomende zaterdag staat de kraker tegen nummer twee Sparta Nijkerk op het programma. De wedstrijd is op z’n zachts gezegd cruciaal. Bij een nederlaag in Gelderland wordt het gat met de top van de competitie vrijwel onoverbrugbaar. Daarnaast kunnen Excelsior ’31 en Hoek over Sportlust heen indien zij wel hun wedstrijden winnen. Als dat gebeurt komt de Woerdense club op de vijfde plek in de competitie en is promotie zo goed als uitgesloten. Bij winst komen de roodhemden in het kielzog van de koplopers en is er nog van alles mogelijk. ‘’We hebben een heldere opdracht’’, vertelt Loenen, ‘’en dat is gewoon winnen. Als je zaterdag verliest gaat de focus op de nacompetitie en kunnen we het kampioenschap vergeten. Het is dus aanhaken of afhaken.’’

Binnen de selectie is er aan vertrouwen in een positief resultaat geen gebrek. Één van de belangrijkste spelers van de afgelopen wedstrijden is middenvelder Mohammed Bendadi. Hij denkt zelfs dat het kampioenschap er ook nog in zit. ‘’We zijn ons ervan bewust er een belangrijke wedstrijd aankomt en dat we een paar punten achter staan op de top twee. We doen niet onder voor die teams. Ik ben van mening dat we nog steeds kampioen kunnen worden. Als wij in een flow komen en een goede reeks neerzetten, weet ik zeker dat we bovenaan eindigen.’’

Zaterdag wordt er om 15:00 afgetrapt voor de wedstrijd Sparta Nijkerk – Sportlust ’46. Met nog acht wedstrijden te gaan moet dit het begin zijn van de eindsprint die de Woerdenaren naar het kampioenschap brengt.

Over de auteur

Marius van den Heuvel

Mijn naam is Marius van den Heuvel, ik ben twintig jaar en ik kom uit Waddinxveen. Inmiddels woon ik in Utrecht waar ik studeer aan de School voor Journalistiek. Tevens ben ik werkzaam als redacteur bij de nieuwssite Woerden Rondom. Als journalist zie ik het als mijn taak om maatschappelijke thema’s aan te kaarten, mistanden aan de kaak te stellen en koste wat het kost de waarheid boven tafel te krijgen. Ik word gekarakteriseerd door fanatisme en nieuwsgierigheid. Ik ben erg geïnteresseerd in sport en politiek en vind het leuk om daarover te lezen en schrijven. Tot slot vind ik het tof om te hockeyen, sportwedstrijden te bezoeken en de wereld te ontdekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *