‘Het Woerdense nachtleven is hartstikke dood’

‘Het Woerdense nachtleven is hartstikke dood’

Beeld: Sietse Verkerk

Tekst: Sietse Verkerk
Eindredactie: Lana van der Geest

WOERDEN- Mees Winter (25) uit Woerden is bijna wekelijks te vinden in de nachtclubs. Echter is er in Woerden geen één nachtclub te vinden, dit voor een stad met ruim vijftigduizend inwoners. Volgens Mees Winter een gemiste kans: ‘Voor een stad als Woerden mag je toch wel verwachten dat er minimaal één nachtclub te vinden is.’

Hoe staat het ervoor met het Woerdense nachtleven?
“Het Woerdense nachtleven is echt hartstikke dood. Er zijn best veel cafés alleen deze sluiten 02:00 en bij extreme drukte gaan ze tot maximaal 02:30 door. Er is bijna geen dansruimte, het zijn gezellige plekken voor een drankje maar niet om tot in de vroege uurtjes door te halen. Ik heb best veel verhalen gehoord over vroeger, toen hier wel nachtclubs (Wheels en Friends) te vinden waren. Ik vraag me af waarom deze er nu niet meer zijn, een stad als Woerden verdiend toch een nachtclub? Er zijn in Woerden meer dan zesduizend jongeren. Het is ook wel een veel besproken onderwerp tussen jongeren, er wordt ook niet begrepen waarom een voorziening als een nachtclub niet aanwezig is. Er zijn zelfs dorpen met een beter nachtleven dan Woerden momenteel heeft. Voor mijn generatie, misschien ook nog wel de generatie boven mij was en is er gewoon niks te beleven.”

Waar ga je nu heen als je uitgaat?
“Nu pak ik de trein naar Utrecht of Rotterdam, verre van ideaal als je het mij vraagt. Je bent dan namelijk verplicht om de hele nacht door te halen totdat er weer treinen rijden, de eerste vanaf Utrecht rijdt pas om 05:13. Vanaf Rotterdam duurt het nog langer voordat je thuis bent. Er is vanaf Utrecht wel een nachtbus naar Woerden alleen deze doet er langer dan een uur over voordat je in Woerden bent. Wat ook een optie is, is dat ik bij vrienden blijf slapen. Al moet ik toch eerlijk zijn, het is fijner om na een lange, zware nacht lekker in je eigen bedje te slapen.”

Wat zou de gemeente kunnen doen?
“Ik denk dat er in Woerden genoeg ruimte is voor een nachtclub, Daarom zou het leuk zijn als er een nachtclub in het centrum komt waar veel panden leegstaan. Misschien wil de gemeente geen nachtclub in verband met overlast en dergelijke. Het kan ook buiten het centrum, wel minder gezellig maar dan hebben minder mensen last van eventuele overlast. Stel dat dit voor de gemeente niet te realiseren is, kan je ook denken over snellere nachtbussen of zelfs nachttreinen tussen Woerden en Utrecht. In de programmaboekjes van lokale partijen wordt wel gesproken over voorzieningen voor jongeren. Met dit onderwerp samen gaat het bij veel partijen in de lokale politiek dan ook gelijk over de eventuele overlast, er is wat mij betreft dan ook te weinig vertrouwen vanuit de lokale politiek om de komst van een nachtclub in gang te brengen. Jongeren hebben het de afgelopen zwaar gehad, dat wordt erkend door de lokale politiek. Toch heb ik nu niet het idee dat de lokale politiek daad bij woord voegt en hier genoeg aan doet.”

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *