‘De maanden van veel ijsjes eten komen er weer aan’

‘De maanden van veel ijsjes eten komen er weer aan’

Foto: Pxhere

Tekst: Sylvan de Berg  Eindredactie: Stijn Zwaan

WOERDEN – Met de zomerdagen voor de deur pakt iedereen in de zomerse gewoontes langzaam weer een beetje op.  Zo ook Sanne Beukering (28) die bij ijssalon Luciano alvast een begin maakt voor haar zomer die komen gaat. Sanne is een bewoner die graag door de stad wandelt. Bij haar favoriete ijssalon blikt zij alvast vooruit op wat er precies komen gaat en wat ze gepland heeft staan. Sanne houdt van de zomer en dit is haar favoriete seizoen, maar voor het zover is en we op 21 juni officieel kunnen aftrappen, neemt ze genoegen met haar ijsje.

 “Ik kom hier vaak om een ijsje te halen. Andere zaken in de buurt ben ik wel eens geweest, maar die zijn voor mij niet zo bijzonder. Eigenlijk is dat een beetje begonnen met mijn vriendinnen, we zochten een plekje waar wij standaard langs kunnen komen. Dat hebben wij hier gevonden door de stad lekker in te gaan met z’n allen. De maanden van veel ijsjes eten komen er weer aan, dus ik zal hier veel te vinden zijn aankomende maanden. Stiekem eet ik hier in de wat koudere maanden ook altijd wel een ijsje, maar dan krijg ik altijd te horen: “Het is december Sanne, je bent niet wijs joh!” Om een of andere reden vind ik chocolade ijsjes gewoon veel te lekker. Als het wat warmer wordt en de zon meer gaat schijnen neem ik meestal iets fruitigs. Dat hoort voor mij gewoon bij mijn ‘vibe’ op dat moment.

Ik denk dat de zomer mijn favoriete seizoen is, omdat ik in dit seizoen altijd het meeste meemaak of plan om te doen. Natuurlijk speelt het weer hier een hele grote rol in, maar natuurlijk vooral de tripjes naar het buitenland. Ik heb een eigen onderneming dus als ik alles op orde heb, kan ik zo een paar weekjes weg naar een ander land. Voor nu moet ik nog wel even door werken, maar dit jaar zit er voor mij bijna alweer op en dan kan ik lekker beginnen met mijn tripjes!

Ik ga dit jaar met vriendinnen op vakantie naar Gran Canaria. Hier ben ik nog nooit geweest en dat is dus de reden dat we hiervoor hebben gekozen. Ik ga vaak naar warme landen op vakantie, wintersport bijvoorbeeld is niks voor mij. Bij de gedachte van risico lopen mezelf te bezeren en niet te kunnen zonnen word ik nou niet echt blij van. Ik geniet gewoon veel meer van lange, witte stranden en cocktails. Naar verschillende clubs of barretjes zullen wij ook wel gaan omdat we wel van een feestje houden. Activiteiten zoals bijvoorbeeld een park bezoeken of een boot huren zijn heel leuk, maar toch anders. Je doet dat waarschijnlijk een keer en dan ben ik het al zat. Een feestje of club verveelt mij daarentegen nooit. Het is altijd gezellig en je leert genoeg mensen kennen, op vakantie zelfs mensen uit het buitenland. Nou moet ik wel zeggen dat ik nog nooit echt buitenlandse vrienden heb gemaakt, maar wie weet dit jaar!”

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *