Landelijke storing NS zorgt voor grote ergernis bij reizigers op station Woerden

Landelijke storing NS zorgt voor grote ergernis bij reizigers op station Woerden

Foto: Olav Veenhof

WOERDEN-Een landelijke storing van de NS zorgt ervoor dat vele reizigers vast zitten op stations. De NS roept reiziger op om hun treinreis uit te stellen in verband met een technische storing, tot grote ergernis van reizigers in Woerden.

Niet voor het eerst dit jaar is er een landelijke storing bij de Nationale Spoorweg maatschappij, maar op het rustige station van Woerden zijn de reizigers er daarom niet minder geïrriteerd over: “Je weet natuurlijk dat er altijd bij de NS storingen zijn te verwachten, maar dat het op dit moment en tot zo laat, dat is wel gewoon vervelend”, zegt Jasper van der Windt (19), reiziger van Woerden naar Utrecht. “Gelukkig kan ik nog met de bus naar Utrecht, maar het kost wel extra reistijd.”

Zondag deed het planningsysteem voor materieel en personeel het niet. De problemen op het spoor van zondag zijn mede veroorzaakt doordat het backupsysteem van de NS niet werkte. Waarom het back-up systeem het niet doet is nog onduidelijk het zal “grondig worden onderzocht”, laat de Nederlandse spoorwegmaatschappij weten in een verklaring. Voor de reizigers maakt het weinig uit: “Ik heb liever dat ik een halfuur eerder mijn trein kan nemen, dan dat ik de oorzaak van het probleem weet. Al vind ik het wel lachwekkend dat het back-up systeem het dan niet doet”, zegt de met studenten-OV reizende Emil Mans. “Ik kom net van een feestje in Leiden en wilde eigenlijk nog naar Nijmegen, maar ik denk dat ik met wat bussen en fietsen probeer naar huis te komen.”

Er zijn nog meer reizigers ten einde raad, zo ook de jonge reiziger Mick Buckers, hij zou van Woerden naar Sittard reizen: “Ik kom net van mijn vriendin vandaan, dus als het nog lang duurt ga ik vragen of ze mij straks kan komen ophalen, aangezien de NS nooit zo snel is met storingen kan ik haar denk ik al wel gaan bellen,” zegt de reiziger.

Op het rustige station van Woerden vinden er wel meer sociale activiteiten plaats dan normaal. Omdat reizigers op hun trein wachten, praten ze vaker met elkaar, gaan samen roken of spelen zelfs samen een kaartspel. Voornamelijk oudere reizigers maken een praatje met elkaar. “Je moet toch een beetje de tijd proberen te doden, dus toen heb ik even met een andere mevrouw die uit Noordwijk kwam gesproken”, zegt Margeet Haaksman, een oma die met haar kleinkind op stap is.

Aan het einde van de middag wordt bekend dat er helemaal geen treinen zullen rijden, hierdoor zijn alternatieve oplossingen nog drukker dan dat ze al waren. De meeste mensen die op station Woerden aan het wachten waren, proberen met de bus van Woerden naar Utrecht te komen. Om via het grootste station van Nederland toch op hun eindbestemming te komen.

Hierdoor is de buslijn 102 enorm druk. In de doorgaans rustige bus, zijn er nu geen zitplekken meer voor de reizigers. Het zorgt voor irritatie bij de buschauffeur. Bij een handvol haltes stopt de bus, maar stapt er niemand uit, waarschijnlijk omdat er iemand per ongeluk op de STOP-knop heeft gedrukt. Tot ergernis van iedereen in de bus. De buschauffeur zegt dan ook het volgende: “Het is voor iedereen gewoon vervelend dat we in deze situatie zitten, maar meer dan gewoon rustig blijven en proberen iedereen te helpen kunnen we niet doen.”

Over de auteur

Olav Veenhof

Olav Veenhof (2004) verslaat als beginnend journalist van WoerdenRondom als geboren en getogen Harmelenaar het nieuws in de omgeving Woerden. De student die voornamelijk is geïnteresseerd in sport, politiek, lifestyle en geschiedenis heeft de nodige journalistiek ervaring opgedaan bij het Algemeen Dagblad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.