Overdracht Boni naar PLUS loopt stroef: “Ik heb zo mijn vraagtekens”

Overdracht Boni naar PLUS loopt stroef: “Ik heb zo mijn vraagtekens”

Foto: Harold van Velzen

HARMELEN-Harold van Velzen is al tien jaar eigenaar van de PLUS-filialen in Harmelen en Lopik. Deze week kwam naar buiten dat de PLUS de Coop heeft overgekocht. In Harmelen zorgt dat ervoor dat de Coop een PLUS wordt en de PLUS een Boni supermarkt. De ondernemer uit Lopik baalt als een stekker.

Een maand geleden kwamen de eerste geruchten zoals de meeste hebben gezien al naar buiten. In een op Facebook geplaatst artikel, waarin gesuggereerd wordt dat Boni de PLUS heeft gekocht. Hoewel er dan nog geen overeenstemming is tussen de PLUS en de Boni, maar ook niet tussen Harold van Velzen en de PLUS zelf. Van Velzen heeft immers nog een 10-jarig contract liggen voor locatie op de Kerkweg. Uiteindelijk hebben beide partijen een compromis weten te sluiten.

Op donderdag 26 april zijn na onderhandelingen tussen mij en de PLUS de koppen bij elkaar gestoken voor een oplossing in Harmelen. De dag daarvoor werd duidelijk dat de gerealiseerde oplossing op zijn vroegst in de zomer zal geëffectueerd worden. Dat betekent dus dat de PLUS Van Velzen deze zomer definitief zal verdwijnen. Daarvoor in de plaats zal er een Boni supermarkt komen. Ik vind het jammer dat ik na een decennia als eigenaar van de PLUS te hebben gefungeerd, nu gedag moet zeggen. Het is gek om te zeggen, maar na een lange periode van onzekerheid, waarin door veel mensen in het dorp dingen werden gesuggereerd, waar elk verhaal als een lopend vuurtje rondgaat, nu eindelijk duidelijkheid te kunnen geven. Ik hoop toch dat we er als PLUS Van Velzen-Harmelen nog een aantal mooie maanden van gaan maken. Het doet mij nogmaals pijn in mijn hart dat ik het project bij de PLUS niet kan afmaken. Met een goede werksfeer, jullie (klant en werknemers) enthousiasme hebben we het weten te realiseren om de beste omzetontwikkeling van alle andere 17 PLUS-supermarkten weten neer te zetten. Daarnaast gaat er ook nog een groot feest aankomen, zodat ik ook voor mijn werknemers en klanten met een knaller het jaar uit kan gaan. In het proces van Plus naar PLUS Retail, het servicekantoor van de PLUS, naar de Boni zijn er nog steeds veel vragen die voor mij ook nog onzeker zijn. Ik ben natuurlijk eigenaar van de PLUS in Harmelen en Lopik, maar ik heb nog niks gehoord van de Boni. Voor mijn werknemers en ook de mensen in het dorp heb ik wel een aantal vragen gesteld, die hopelijk zo snel mogelijk worden beantwoord door het PLUS Retail/Boni- team. Dat gaat dan bijvoorbeeld over vakantie-uren, worden die wel of niet overgenomen, de overname vindt immers net voor de zomervakantie plaats. Daarvoor was nog wel de goedkeuring van de ACM (autoriteit consument markt) nodig. Die is er gelukkig ook gekomen. Nu kunnen we dus echt beginnen met de overdracht. Ik heb gehoord dat de nieuwe huurder van het pand Richard van Kippersluis wordt. Hij gaat mij dus opvolgen. Verder moet wij, want ik beslis natuurlijk niet alles hier, het moment van overdracht bepalen. Onze winkel moet van de ACM uiterlijk 21 september een andere formule zijn. Zelf ben ik voorstander, dat we nog tot en met de zomervakantie als PLUS te werk gaan, maar goed de ACM heeft er ook nog wat over te zeggen. De verwachting die ik eerst had, was dat wij op 2 juli aan de overdracht zou beginnen. De ACM heeft dat nog niet goedgekeurd. We hebben nu 10 september aangevraagd. Of dat nu wordt goedgekeurd is de vraag.

Over de auteur

Olav Veenhof

Olav Veenhof (2004) verslaat als beginnend journalist van WoerdenRondom als geboren en getogen Harmelenaar het nieuws in de omgeving Woerden. De student die voornamelijk is geïnteresseerd in sport, politiek, lifestyle en geschiedenis heeft de nodige journalistiek ervaring opgedaan bij het Algemeen Dagblad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *