K77 organiseert feest speciaal voor jongeren

K77 organiseert feest speciaal voor jongeren

DJ Lenny achter de knoppen tijdens het jongerenfeest van K77

video: Laukie Klijn

tekst: Douwe Volk

WOERDEN – In Woerden is op 3 juni een speciaal feest voor jongeren georganiseerd. Dit is bedacht door Fleur de Valk. Zij is zelf 18 en vindt dat er te weinig uitgaansgelegenheden zijn voor jongeren in Woerden. Daarom heeft zij samen met haar moeder en organisatie K77 een speciaal feest georganiseerd voor jongeren.

De reden voor het organiseren van het feest is voor Fleur erg duidelijk.“Heel veel feesten zijn voor mensen 21+ in Woerden en Utrecht dus je behoudt heel weinig voor jongeren om te doen. Dus we wilden een leuke feestplek organiseren voor jongeren om uit te kunnen gaan. Ik moet wel zeggen dat ik niet de organisator ben maar alleen een helpende hand.” Fleur zegt dat er erg veel vraag is vooral in Woerden naar dit soort jongeren feesten, zij merkt dat iedereen met wie zij het er over heeft wel moeite heeft met een feest te vinden in Woerden. Dit terwijl er vroeger wel veel meer waren in Woerden hoort zij van haar moeder. Deze zijn volgens Fleur waarschijnlijk weg omdat mensen denken dat jongeren veel overlast bezorgen en dat er weinig aan te verdienen is. Ook tijdens de lockdowns zijn de laatste uitgaansgelegenheden volgens Fleur dichtgegaan.

Nog meer feestjes

Langzaam maar zeker begint het pand steeds voller te lopen er komen steeds kleine groepen jongeren aan en de DJ is al druk bezig met de muziek.“Ik denk wel dat de avond erg leuk gaat worden. De DJ is echt een sfeermaker en ook als we niet helemaal vol gaan zitten wordt het nog steeds gewoon een gezellige avond. Nu staan mensen nog niet echt te dansen maar ik denk dat in de loop van de avond dat wel goed komt.” Fleur hoopt ook dat andere organisaties meer feesten voor jongeren gaan organiseren. “Mijn moeder die het vooral heeft georganiseerd, heeft ondertussen heel veel contact gehad met allerlei organisaties. En daaruit lijkt het alsof er wel iets is aangewakkerd om iets voor jongeren te gaan regelen. De vraag is er zeker maar er moet gewoon meer aangeboden worden“

“Toen er nog helemaal niets was gingen ik en mijn vrienden ook gewoon in het park zitten maar daar werden we dan weggestuurd in de avond. Als dat niet kan dan moet je bij mensen thuis gaan zitten maar dat is ook best saai. Dit is beter omdat je hier gecontroleerd uit kan gaan, als je dan alcohol gaat drinken en gaat feesten kan dat beter met controle. Dan is er iemand die in de gaten houdt dat je niet te veel drinkt en ook dat je veilig thuis komt. Maar ook om andere mensen te leren kennen natuurlijk, dat vind ik hier vooral leuk aan.”

“Er zijn verder maar echt één of twee andere uitgaansgelegenheden in Woerden maar die zijn echt niet goed voor jongeren.” Volgens Fleur zijn er wel genoeg uitgaansgelegenheden voor ouderen zoals sjieke wijnpanden. Zij zegt dat de gemeente bijvoorbeeld een leegstaand pand voor een club zou kunnen gebruiken om zo meer voor jongeren te stimuleren. Ook is er bij de 650 jaar Woerden festiviteiten eigenlijk niets of bijna niets voor jongeren. Alleen maar voor kinderen of juist bejaarden. Ook daar zou de gemeente meer voor jongeren kunnen organiseren.

De Woerdense Fleur de Valk (18) kwam er samen met haar moeder achter dat het uitgaansleven in Woerden uitermate slecht is. In samenwerking met jongerenvereniging K77 werd er daarom een feest georganiseerd speciaal voor jongeren van 15 tot 21 jaar!

Fleur de Valk (links) en Kimberly (rechts)

Over de auteur

Laukie Klijn

Ik ben Laukie Klijn, redactielid van WoerdenRondom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *