De Boerinn overgenomen door nieuwe eigenaar Hans van der Stok

De Boerinn overgenomen door nieuwe eigenaar Hans van der Stok

De camping op boerderij De Boerinn Foto: Hans van der Stok

tekst: Laukie Klijn

eindredactie: Bink Doderer

KAMERIK- Boerderij De Boerinn heeft sinds kort te maken met een gloednieuwe eigenaar. Campingeigenaar Hans van der Stok ziet mogelijkheden in de Kamerikse boerderij.

De Boerinn is al jaren een begrip in het pittoreske Kamerik, maar helaas moesten de voormalige eigenaren er zo’n twee maanden geleden afstand van doen. Deze familie Hoogendoorn heeft De Boerinn jaren geleden opgericht en is er als een serieus familiebedrijf mee aan de slag gegaan. Dankzij deze krachtige motivatie groeide de boerderij al snel uit tot een plek waar op vele manier door mensen geamuseerd kon worden. Er werd naast de boerderij ook aandacht geschonken aan het verhuren van kano’s en het aanleggen van grote parcours voor de poldersport. Deze investeringen hebben De Boerinn destijds tot een hoger niveau getild en maken de boerderij meer dan alleen een boerderij.

Camping

Toen Van Der Stok werd gevraagd voor de overname heeft hij niet direct ‘ja’ geroepen. “Ik moest er eerst even over nadenken, maar zag de overname al snel als een uitdaging en wellicht een goede financiële opbrengst”, aldus Van Der Stok. De vraag over de overname kwam bij Hans echter niet geheel onverwachts. Hij heeft zo’n twee jaar geleden een camping opgezet binnen De Boerinn en runde die met passie.

Binnen zes weken tijd stampte hij samen met een hecht team een camping uit de grond in samenwerking met de boerderij. Hij kreeg daarbij een baantje binnen het bedrijf aangeboden als financieel directeur en was dus al snel erg betrokken bij De Boerinn. De camping liep goed en begon aan uitbreidingen door middel van zogeheten ‘safaritenten’ en verbeterde staanplaatsen voor campers en caravans.

Familiebedrijf

Sinds kort staat de gehele locatie in Kamerik onder naam van Hans van der Stok. Naast de camping moet hij nu ook de complete boerderij en diens bijhorende activiteiten runnen. Het is voor Hans onmogelijk om dit in z’n eentje te doen en daarom heeft hij ervoor gekozen om zijn familie erg bij het bedrijf te betrekken. “Mijn dochters zijn erg enthousiast over de overname en helpen mij zoveel ze kunnen”, zegt Hans.

Net zoals de familie Hoogendoorn maakt de familie Van Der Stok er dus een familiebedrijf van. “M’n oudste dochter staat graag achter de bar en de jongste vindt het leuk om te werken in de keuken”. Ook de vrouw van Hans zet zichzelf graag in om De Boerinn waar nodig te ondersteunen. “Ik weet niet zeker of het bedrijf uiteindelijk binnen de familie zal blijven. De meiden gaan waarschijnlijk studeren en iets anders doen in de toekomst”, vertelt ze.

Toekomstplannen

Of men veel zal merken van de overname is nog even afwachten. Wel beloofd Hans dat er een aantal toffe dingen aan zitten te komen in het laagseizoen. “We hebben ideeën en inspiratie genoeg! Naast toekomstige plannen over verduurzamen en innoveren hebben we nog veel meer leuke activiteiten voor de bezoekers in petto”, zegt de kersverse eigenaar met trots. Wat deze activiteiten zijn wil Hans nog niet vertellen en graag geheim houden totdat de plannen volledig zijn uitgewerkt.

Over de auteur

Laukie Klijn

Ik ben Laukie Klijn, redactielid van WoerdenRondom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *