WoerdenSport vraagt bijna drie ton subsidie van de gemeente

WoerdenSport vraagt bijna drie ton subsidie van de gemeente

Zwembad Batenstein in Woerden Foto: Laukie Klijn

video: Laukie Klijn

tekst: Douwe Volk

WOERDEN – De gemeente Woerden is van plan om 270.000 euro aan corona steun aan zwembad organisatie Woerdensport te geven. Het gaat hierbij om de zwembaden Batenstein in Woerden en H2O in Kamerik. Het doel van het geld is om de zwembaden uit de schulden te halen en het geld wordt verdeeld onder beide zwembaden. Henk Buter, bestuurslid van Woerdensport, vertelt over de investering van de gemeente en over hoe belangrijk het zwembad is voor de Woerdenaar.

Waarom komt het geld nu pas?

“Dat ligt aan het proces van de gemeente. Je moet daar eerst een aanvraag doen, met de gemeente in gesprek, dan gaat het college in gesprek en dan wordt het voorgelegd aan de gemeente. Dat proces kost gewoon een paar maanden om te doorlopen. Ook hebben we in 2021 al een vergoeding gehad en nu krijgen we dat weer. Ik weet ook wel zeker dat we het geld wel gaan krijgen en maak me daar geen zorgen over.”

Wat voor een subsidies kreeg u al voor corona?

“Een zwembad kan niet open blijven zonder dat ze elk jaar een subsidie krijgen. Dus sinds wij al bestaan in 2015 krijgen we elk jaar een subsidie van de gemeente. Elk zwembad krijgt dat, we zijn een maatschappelijke voorziening. Die krijgen we dan voor tien jaar en voor ons loopt dit in 2025 af.”

Er wordt een onderzoek gedaan over de investering in uw organisatie hoe loopt dit?

“Dat klopt, de gemeente doet een onderzoek naar de toekomst van de zwembaden in Woerden op de langere termijn. Daar is dan een onderzoeks bureau voor ingeschakeld die gaat kijken of de zwembaden nodig zijn. Dan kijken ze bijvoorbeeld of er maar één nodig is, of ze allebei nodig zijn of dat er nog een heel nieuw zwembad bij moet komen. Verder kijken ze nog naar bestuurlijke dingen. Maar ik ben daar zeker positief over, we wachten het onderzoek af en reageren daar dan wel op maar wij denken dat het wel goed komt.”

Hoe belangrijk is dit zwembad voor de Woerdenaar?

“Heel belangrijk, kinderen komen hier bijvoorbeeld voor hun zwemlessen, hun ABC diplomas. Maar ook voor voorzieningen zoals babyzwemmen, ukkie zwemmen, yoga zwemmen en vijftig fit zwemmen. Dus zo hebben we veel groepsactiviteiten voor specifieke groepen. Hier buiten hebben we ook allemaal voorzieningen en die hebben we gratis gemaakt. Achter hebben we ook een midgetgolfbaan, daarvoor moeten dan mensen wel betalen. Die inkomsten en die van het eten en drinken gebruiken we om te betalen voor het onderhoud. Wij vinden het zwembad ook een belangrijke verzamelplaats. Zo zijn er bijvoorbeeld wandelclubs die hun start en eind hier hebben. Maar dat is maar een voorbeeld, mensen kunnen hier altijd terecht als ze iets organiseren of om samen te komen. Ik vind het vooral belangrijk voor de Woerdenaar. We zitten hier niet om winst te maken, we moeten wel wat verdienen maar we doen het zeker niet voor de winst.”

Organisatie WoerdenSport vraagt bijna drie ton subsidie van de Woerdense gemeente. Vrijwilliger Henk Buter legt uit waarom dit forse bedrag zo hard nodig is.

Over de auteur

Laukie Klijn

Ik ben Laukie Klijn, redactielid van WoerdenRondom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *