Klassieke tweewielers voor de 30ste keer naar Woerden

Klassieke tweewielers voor de 30ste keer naar Woerden

Het Nationaal Veteranen Treffen op het Exercitieveld in Woerden

WOERDEN – Op zaterdag 24 september vindt de 30ste editie van het Nationaal Veteranen Treffen in Woerden plaats. Eigenaren zullen hier pronken met hun klassieke voertuigen. Dit vindt plaats op het Exercitieveld.

Het Nationaal Veteranen Treffen is een event voor liefhebbers van klassieke twee- en driewielers van minimaal 25 jaar oud, zoals brommers, scooters en motoren. Eigenaren kunnen hun voertuig meenemen naar het Exercitieveld in Woerden, waar geïnteresseerden deze kunnen bewonderen. Dit event wordt jaarlijks in Woerden georganiseerd.

Tijdens deze 30ste editie worden weer verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een Kaasrit, een rit op de klassieke twee- en driewielers door het Groene Hart, een onderdelenmarkt, waar oude onderdelen en voertuigen wordt verhandeld en er zijn verschillende clubpresentaties.

Deze 30ste editie is extra speciaal voor de liefhebbers aangezien corona twee jaar lang roet in het eten had gegooid en het event hierdoor niet door kon gaan. Maar niet alleen het event is jarig, er wordt ook gedacht aan de viering van 650 jaar Woerden. “Er komt een speciale act en er zullen verschillende toevoegingen aan het event zijn”, vertelt een van de organisatoren, Ed Zwennis.

De deelnemers hebben zich weer massaal aangemeld. De organisatie verwacht een grote opkomst. Of deze voorspelling uitkomt is nog maar de vraag.

Wil je Ed Zwennis van de organisatie horen over de doelgroep, speciale elementen, de impact van corona en het ontstaan van het festival? Beluister dan dit audiobericht. Je hoort Fien Claassen.

Over de auteur

Marit Hendriks

Marit Hendriks (2005) is een gedreven student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze komt uit Warmond maar is verslaggever in Woerden. Graag schrijft zij over maatschappelijke problemen en probeert ze de mensen achter het nieuws een plek te geven om hun verhaal te delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *