Laatste week stemmen op het voorwerp van Woerden

Laatste week stemmen op het voorwerp van Woerden

De tentoonstelling: Woerden 650 jaar stad, in het stadsmuseum van Woerden sluit deze week de stembus voor het voorwerp van Woerden. Met de wedstrijd wordt gevierd dat Woerden al 650 jaar stadsrechten heeft. Op het moment wordt er geschat dat er 350 stemmen zijn uitgebracht. Sinds oktober hebben Woerdenaren, maar ook toeristen, gestemd op het gene dat Woerden zo bijzonder maakt.

‘Eerst zal er na de telling een overleg plaatsvinden door de jury’, vertelt Arja van Veldhuizen, een vrouw die werkt in het museum en ook één van de juryleden is. Er zullen van de collectie drie voorwerpen worden opgenomen in het museum, een eerste, tweede en een derde plek. De eerste plek zal als belangrijkste voorwerp worden weggezet, maar ook de tweede en derde zullen een plekje krijgen.

Om een paar kanshebbers op te noemen vertelde Arja over het figuurtje Woerdy, die al jaren symbool staat voor de Woerdense Vakantie Week en vooral bekend is bij de jeugd. Ook vertelde ze wat over de koe van Woerden, vanwege de Koeiemart die elk jaar georganiseerd wordt. En over een andere kanshebber: een oude oliebol, die gebakken is door de moeder van Mark van Leeuwen, van Bakkerij van Leeuwen. Elk jaar worden haar oliebollen verkocht op de Koeiemart, omdat dit bekend is bij de meeste Woerdenaren, is ook deze lekkernij genomineerd.

Over de auteur

Job Ploeger

Ik ben 21 jaar, kom uit Alphen a/d Rijn. Twee jaar terug ben ik begonnen met reizen waarbij ik er achter ben gekomen dat ik het heel tof vind om verhalen van mensen aan te horen. Het blijkt dat er veel mensen zijn met een verhaal (dat waard is om aan te horen), en op het moment wil ik het dan ook mijn missie maken om die verhalen weer door te vertellen als journalist. Ik ben net begonnen met de opleiding journalistiek en hoop dan ook dat ik hier, in combinatie met reizen, mijn baan van kan maken. Woerden is voor nu mijn doelgroep, en ik neem dan ook heel veel plezier in het vertellen van al het grote en kleine nieuws van de stad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *