Stichting Reanimatie Woerden organiseert een reanimatiecursus

Stichting Reanimatie Woerden organiseert een reanimatiecursus

Cursisten tijdens de reanimatiecursus.

WOERDEN – De Stichting Reanimatie Woerden organiseert een reanimatiecursus voor jong en oud. Het is volgens de organisatie van belang dat zoveel mogelijk mensen hulp bieden voor levensbedreigende problemen.  Het doel is om de inwoners van Woerden vaardigheden aan te leren om te reanimeren.

Woensdagavond ging de eerste reanimatiecursus van start. Het vond plaats in het buurthuis de Plint. Vijf mensen hadden zich aangemeld voor deze cursus.  ‘Met gebruikmaking van de AED zit het overlevingspercentage tussen de 40 en 50%’, vertelt Brigitte, voorzitter van Stichting Reanimatie Woerden. Brigitte heeft zelf een achtergrond in de acute hulpverlening. Ze heeft al 35 jaar ervaring in dit vak.

Cursus
Het behalen van een certificaat kan na twee bijeenkomsten. Het is volgens de stichting van belang dat mensen de informatie laten bezinken. De eerste les krijg je theorie met introductie van het praktijk gedeelte, waarin je aan de slag gaat met een reanimatiepop. In de tweede les is er uitleg over een Automatische Externe Defibrillator, de AED, en de toepassing hiervan. Brigitte geeft het advies om minimaal één keer per jaar een herhalingsles te nemen. Als je de vaardigheden van het reanimeren onder de knie hebt, krijg je een certificaat. Dan kun je je registreren als burgerhulpverlener. Vele enthousiastelingen doen mee met het doel om levens te redden.

De stichting
De stichting bestaat al sinds 2005. ‘Eerst waren we vrienden met de Hartstichting,’ vertelt Brigitte. Maar al snel volgde de oprichting van een eigen stichting met drie instructeurs. De cursussen zijn opgezet zonder subsidie van de overheid. Brigitte vertelt: Met het geld dat de cursisten betalen, kunnen wij deze cursussen waarmaken.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *