Minder peuk meer leuk!

Minder peuk meer leuk!

Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met donderdag 13 oktober is er in Woerden een actie om Woerden peukenvrij te maken. Met de actie ‘minder peuk meer leuk’, georganiseerd door Zero Waste Woerden, zetten vrijwilligers zich in om peuken te rapen van de straten in Woerden met maar een doel: wonen in een schonere leefomgeving.

Het belang van de actie is vooral voor de bewustwording van de inwoners. Een peuk op straat gooien, kan al veel gevolgen voor de natuur hebben. Het is een ook stukje bewustwording voor de rokers zelf. ‘Mensen die de peuken op straat gooien, denken er zelf niet over na’, vertelt Jacqueline van Noordenne, een van de organisatoren van de actie.

De doelgroep die de organisatie wil aantrekken, zijn vooral de niet-rokers. Jacqueline geeft aan dat de rokers er zelf nog niet zo mee bezig zijn. Verder vertelt ze: ‘Je moet je er mee bezig houden. Als je over straat loopt valt het niet echt op, maar als je naar beneden kijkt terwijl je loopt, zie je op elke vierkante meter zeker 5 peuken liggen.’

De organisatie hoopt 25.000 peuken te rapen. Na het rapen van de peuken, doe je de peuken in een jampot en lever je de jampot(ten) in bij de duurzaamheidwinkels op de Voorstraat. Alle verzamelde potten worden aan het einde van de maand gestald in de etalage van de winkel. De hoeveelheden die in Woerden worden geraapt, worden doorgegeven aan de landelijke organisatie. Daarmee hoopt Zero Waste Woerden dat de overheid meer aanstalten zal maken tot meer actie.

Over de auteur

Philip Timmermans

Philip Timmermans (2004) komt oorspronkelijk uit Oegstgeest en is geïnteresseerd in veel verschillende onderwerpen, met name maatschappelijke en sportieve onderwerpen worden vaak door hem aangekaart. Hij vindt het belangrijk dat onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. Het liefst gaat hij na zijn studie werken in het buitenland als journalist./correspondent.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *