Drukte en verassingen tijdens kunstexpositie in Woerden

Drukte en verassingen tijdens kunstexpositie in Woerden

Leen Loef was als artdirector en vormgever actief in de communicatie. Zijn 2- en 3-dimensionale werken bestaan uit verschillende diverse materialen. Allemaal te bewonderen in de Galerie Van Slagmaat in Woerden. De recentelijke opening, op 2 september 2022, bracht verassingen en drukte met zich mee.

Door de vele aanwezigen is de start van de opening vertraagd. Maar dat mag de pret niet drukken. Voor een officiële tint heeft Leen Loef een vriend en mede kunstenaar, Dirk ten Hoedt, uitgenodigd om te helpen bij de opening. Buiten kunst, metselen en andere interesses is Ten Hoedt ook dichter. Nadat de eigenaresse van de galerie haar voorwoord had gedaan werd Dirk ten Hoedt naar voren gevraagd. Daar heeft hij Leen Loef verrast met een gedicht. “Het was een verrassing, ik vond het heel aardig’’, heeft Leen Loef verteld. Ook binnen was het druk. Veel mensen willen Leef Loef spreken over zijn kunst. Toch geeft hij verder geen uitleg over de betekenis van zijn kunst zelf. “Mensen moeten het zelf maar komen bekijken.’’

De rede dat Leen Loef deze tentoonstelling heeft bedacht is duidelijk. ‘’Een vriend van mij is fotograaf en dan zie je soms wel foto’s voorbijkomen, maar als je het in het echt ziet zit er nog meer leven in’’, gaf hij aan. ‘’Ik heb natuurlijk geen enkele reputatie, ik heb helemaal geen naam.’’ In de kunstwereld wordt daar veel aandacht aan besteed. Kunstliefhebbers gaan vaak opzoek naar de grotere namen. ‘’Mijn eigen werken doen niet onder voor top kunstenaars’’. De tentoonstelling is er om mensen te laten zien dat je geen groot kunstenaar hoeft ze zijn om mooie kunst te maken. Het is kwaliteit. ‘’Bijna elke kunstenaar vindt dat, ik zou het niet anders kunnen brengen’’, aldus Leen Loef.

Wilt u weten hoe Leen Loef bij deze galerie terecht is gekomen? Luister dan naar verslaggeefster Noor Jongen die met de moeder van Mariëtte van Slagmaat, de eigenaar van de galerie, spreekt.

Over de auteur

Anne Binnekamp

Anne Binnekamp (2003) is journalist aan de hogeschool in Utrecht. Haar interesses liggen vooral bij muziek, kunst en andere cultuur. Ze is graag op pad om de leukste nieuwtjes naar boven te brengen. Maar ook de zwaarbeladen onderwerpen blijven niet achter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *