Zooom Netwerk Woerden organiseert kerstborrel voor zzp’ers

Zooom Netwerk Woerden organiseert kerstborrel voor zzp’ers

Een kerstpakket in het Stadshotel

WOERDEN – Buiten vriest het, maar binnen in het Stadshotel Van Rossum organiseert Zooom Netwerk een hartverwarmende kerstborrel voor zzp’ers. Voorheen werd kerst gevierd met een kerstontbijt, maar dit jaar kiest Zooom voor een kerstborrel waar iedereen een kerstpakket cadeau krijgt. 

Het is donderdag 15 december, vier uur en het Stadshotel druppelt binnen met zzp’ers die lid zijn van Zooom Netwerk Woerden. In elke hoek van de ruimte staat een opgetuigde kerstboom, er zijn statafels geplaatst met overal bakjes nootjes, olijven en popcorn. De tafel in het midden van de kamer vult zich langzaam met alle kerstpakketten die zijn meegebracht. Sommige cadeaus zijn groot en doorzichtig, andere zijn klein en rijkelijk versierd. 

De meeste leden kennen elkaar. Mensen praten wat en de eerste handen worden geschud. Denise Snel, een van de organisatoren, zet een doos met naamplaatjes neer. Op de plaatjes staan de namen van de aanwezige en het logo van hun eigen bedrijf erop, want het zijn immers zzp’ers met ieder hun eigen expertise. ‘Zooom Netwerk Woerden is letterlijk een netwerk voor zzp’ers’, vertelt Snel. ‘Het netwerk brengt gezelligheid, inspiratie en kennis.’ 

Zzp’ers Krista de Heer (grafisch vormgever), Marleen Strien (grafisch ontwerper) en Dave Oorschot (architect) zijn nu zo’n drie jaar lid van Zooom. ‘Het netwerk is vooral voor gezelligheid, maar sommigen halen er ook echt werkklussen uit’, vertelt Strien. ‘Het creëert ook letterlijk een netwerk’, vult Oorschot aan. ‘Als ik een aannemer zoek of als ik iets met mijn witgoed heb, dan weet ik door Zooom bij wie ik hiervoor terecht kan.’ De Heer: ‘Ik denk dat de verbindende factor is dat we allemaal zelfstandige ondernemers zijn, daar kunnen we elkaar ook bij helpen.’ 

Voorheen organiseerde Zooom een kerstontbijt, maar dit jaar hebben ze gekozen voor een borrel met kerstpakketten. ‘Het is eigenlijk zo leuk voor zzp’ers, want wij krijgen nooit kerstpakketten’, aldus Strien. ‘Het doel van de borrel is vooral gezelligheid en netwerken, zodat we door samenwerking mooie dingen kunnen realiseren’, aldus organisator Frits Kuis. 

Na een uurtje borrelen is het tijd voor de kerstpakketten. Op de tafel in het midden staan de pakketten uitgestald. ‘Iedereen heeft een pakket samengesteld van maximaal €15,-’, legt organisator Kuis uit. ‘Op de pakketten moeten de deelnemers drie kernwoorden over zichzelf schrijven en de andere leden zullen dan raden over wie het gaat.’ Het eerste pakket wordt opgepakt. ‘Inhoud, kleur en vorm’, wordt voorgelezen. ‘Ik denk Marleen’, zegt een lid. ‘Nee joh, ik denk Krista’, zegt de ander. De pakketten worden langzaam verdeeld tot iedereen heeft gegeven én gekregen. 

Alle cadeaus zijn uitgedeeld en de mensen praten nog wat na. De meeste pakketten staan ongeopend op de tafels, want ‘dat bewaar ik lekker voor thuis, nu eerst nog even praten’. Het cadeaupakket van schoonheidsspecialiste Melanie Wong A Soij is terechtgekomen bij Eline van Manen, die een gastouderbureau heeft. ‘Toch even kijken wat er allemaal in zit hoor’, zegt van Manen. Ze maakt het glittertasje open en haalt de cadeautje er een voor een uit. Het eerste cadeau is een kerstkaart met de tekst ‘It’s the happy season’. Verder is de tas gevuld met crème, slofjes, voetverzorging, een massageballetje, iets lekkers en een spelletje. ‘Oh heerlijk voor de vakantie’, zegt van Manen. ‘Dankjewel, daar ben ik echt blij mee.’ 

De doos met naamkaartjes wordt weer langzaam gevuld. De mensen wisselen nog wat nummers uit, de visitekaartjes worden uitgedeeld en er wordt omhelst bij het afscheid. Wat vonden de deelnemers van de borrel? ‘Heel gezellig’, zegt Wong a Soij. ‘Ja, volgend jaar mag het weer zo’, vult van Manen aan. ‘Het is ideaal: je brengt iets en je krijgt iets. Precies de kerstgedachte.’ 

Met veel geroezemoes en geproost werd de eerste kerstborrel van Zooom ingeluid. Jens Noppen was aanwezig om een impressie te geven van de sfeer en de leden te interviewen over het evenement.

Over de auteur

Fien Claassen

Fien Claassen (2002) is een actieve journalist met een hart voor kleine maatschappelijke verhalen. Ze gaat graag in gesprek en door haar brede interesseveld wordt elk verhaal bijzonder. Fien wil van alles verslag doen: elke kleine kinderdisco, bingoavond, buurtcentrum en dorpsfeest. Maar ook grote verhalen en portretten vallen binnen haar interesses. Haar motto is ‘iedereen heeft een bijzonder verhaal’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *