”Saskia’s dansschool The Starfactory” doet naam eer aan.

”Saskia’s dansschool The Starfactory” doet naam eer aan.

Saskia van Dijk Beeld: Marius van den Heuvel

Harmelen –  Saskia van Dijk opende negentien jaar geleden de eerste dansschool van Harmelen.  Inmiddels is ‘The Starfactory’ uitgegroeid tot een begrip in de regio met een internationaal  bekeken YouTube-kanaal. Naast het geven van dans- en sportlessen en het maken van filmpjes voor social media, is de school hun eigen muzieklabel gestart waar de dans- en zangact ‘BaileBae’ uit is ontstaan. 

Saskia heeft in samenwerking met Sony Music haar eigen muzieklabel opgezet. De wens om een act op te richten voor kinderen tussen de acht en veertien jaar was al enige tijd aanwezig. Met de groep ‘BaileBae’ is die wens uitgekomen. Het nieuwste project van de dansschool bestaat uit drie meiden die bij ‘The Starfactory’ actief zijn.

De meiden van ‘Baile Bae’ VLNR: Lola, Fayruza, Luka

In april dit jaar brachten ze hun eerste single uit, ‘Vienes O Voy’, en afgelopen vrijdag werd het tweede nummer de wereld in geslingerd, ‘Snake Eyes’. De overgang van dansen naar zingen is volgens de eigenares niet groot. ‘De meiden zijn gewend te performen, dansen is dat namelijk ook. Het voornaamste is dat er op de muziek die wij maken kan worden gedanst’, zegt Saskia. Op deze manier kunnen ze dansjes maken op hun eigen nummers en blijft dansen altijd de uitvalsbasis voor hun ideeën.

Met 5,7 miljoen abonnees en meer dan 1,5 miljard views, staat het YouTube-kanaal van Saskia wereldwijd op de kaart. Het geheim van het succes op YouTube is volgens Saskia dat de dansjes toegankelijk zijn voor iedereen. ‘Er is weinig kinderdans op YouTube waarbij alle kinderen het ook kunnen volgen zodat ze mee kunnen doen. Dus toen dachten we: Laten we dat er eens opzetten!’, aldus Saskia.

Saskia’s dansschool is echter nog lang niet klaar. In de toekomst wil Saskia op het YouTube-kanaal naast dansfilmpjes ook sportvideo’s uploaden. Hierbij wil ze een fitnesslijn oprichten en  merchandise verkopen.

In gesprek met de meiden van ‘Baile Bae’

Tekst: Marius van den Heuvel

Audio: Annemara de Vos

Over de auteur

Annemara de Vos

Annemara is een gepassioneerd verhalen verteller. Ze is al een aantal jaar bezig in de audio/visuele sector en hoopt door de opleiding journalistiek mooie documentaires te kunnen maken. Maatschappelijke thema's die de meeste mensen ontwijken, zijn juist de onderwerpen die Annemara aan het licht wilt brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *