Vergunningen zijn toch niet voor niets afgegeven?

Vergunningen zijn toch niet voor niets afgegeven?

Foto: Roelof en Alice de Wit

Tekst: Veerle Sloof
Audio: Sietse Verkerk

KAMERIK- Roelof en Alice de Wit zijn eigenaar van Hoeve Veldzicht in Kamerik. Voorheen lag de focus volledig op de veehouderij, maar sinds 2004 gaat er steeds meer aandacht naar hun zorgboerderij. Mede door het klimaatakkoord zien zij meer toekomst in de zorgboerderij dan de veehouderij.

Vorige week werd een noodplan van de regering bekend gemaakt om het klimaatakkoord van 2050 te bereiken. De overheid wil als laatste redmiddel boeren uitkopen. Boeren Roelof en Alice hebben al eerder nagedacht wat ze zouden kunnen doen om hun uitstoot te verminderen, ze zijn in 2004 samen een zorgboerderij gestart. Als hun focus nog volledig op de veehouderij had gelegen, hadden ze dit aanbod ook niet aangenomen ‘We vinden het geen goede actie, je neemt een inkomstenbron van gezinnen weg en ontneemt jonge boeren de kans om het stokje van hun ouders of andere boeren over te nemen. Het boerenleven is een levensstijl’, aldus Alice

De zorgboerderij is een passie van Alice. Ze is zelf opgegroeid op een boerderij met een verstandelijk beperkt zusje en heeft ook een achtergrond in de zorg. Samen met Roelof biedt ze passende zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Omdat ze op een boerderij wonen, kunnen zij de mensen helpen in een rustige en groene omgeving. De zorgboerderij is in zekere zin ook een redding voor het stel. ‘Zonder zorgboerderij kunnen wij niet meer rondkomen.’ Vertelt Alice.

In dit audiobericht is boer Roelof aan het woord, hij verteld ons wat hij vind van de plannen van de overheid.
																	

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *