Vraagtekens bij oproep tot preventief aanpakken van ‘bezorgaso’s’

Vraagtekens bij oproep tot preventief aanpakken van ‘bezorgaso’s’

Een op straat geparkeerde bezorgscooter.

Midas Bezorgd ziet niets in preventieve maatregelen als oplossing voor de overlast van fietsende en scooter rijdende maaltijdbezorgers in het Woerdense stadscentrum. Dat zegt filiaalleider Evelien Smits in een interview met WoerdenRondom nu de VVD en CDA het gemeentebestuur aansporen om het beleid rond bezorgscooters en –fietsen in de stad aan te scherpen.

Al in 2019 stelde de Woerdense VVD de overlast van de in hun ogen ‘bezorgaso’s’ aan de kaak. Nu twee jaar later willen ze samen met het CDA echt actie zien. Hoewel Rumo van Aalst (CDA) en Florian van Hout (VVD) in hun schriftelijke vragen aan de gemeenteraad erop wijzen dat een projectmatige aanpak tegen de overlast (doormiddel van voorlichting, cursussen en handhaving) op meerdere plaatsen in het land wordt ingezet, betwijfelt Midas Bezorgd & Catering het nut ervan. ‘Je leert al jong fietsen en voor een scooter heb je een rijbewijs nodig. Het is dus een eigen keuze om van de regels af te wijken. Een straf lijkt me dus nuttiger dan extra uitleg’, zegt filiaalleider Evelien Smits.

Ondanks het feit dat de oproep tot een krachtige preventieve aanpak op onbegrip van Smits stuit, staat Midas Bezorgd open voor een ‘speciaal overleg met horecaondernemers met een bezorgservice’ waar de lokale CDA en VVD voor opteren. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de bezorger, maar Midas Bezorgd & Catering heeft ‘zeker al maatregelen getroffen’. Hun bezorgers mogen namelijk alleen op pad met elektrische fietsen die een snelheidsbegrenzer hebben. Daardoor kan maximaal 25 kilometer per uur gereden worden.

Over de auteur

Stijn Wielinga

Stijn Wielinga is een 23-jarige student aan de Utrechtse School voor Journalistiek en verslaggever bij de online regiosite WoerdenRondom. De Leidenaar studeerde eerder ICT aan de Hogeschool Leiden en Finance & Control aan de Haagse Hogeschool. Nu volgt de breed geïnteresseerde student eindelijk zijn hart door de journalistiek in te gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *