Woerdens stel woont in camper vanwege overlast van de buurvrouw: ‘Wij worden hier knettergek van.’

Woerdens stel woont in camper vanwege overlast van de buurvrouw: ‘Wij worden hier knettergek van.’

Wim en Janne voor hun caravan met spandoek. Foto: Sietse Verkerk

Tekst: Veerle Sloof

Audio: Sietse Verkerk

Wim en zijn vrouw wonen al vanaf april in hun camper in Woerden. Thuis wonen is voor hen geen optie meer, de bovenbuurvrouw heeft psychische klachten en veroorzaakt een hoop overlast. Aan de camper hangt een spandoek om aandacht van de gemeente te vragen voor deze situatie.

 

De overlast is al een lange periode aan de gang, maar het wordt steeds erger. De bovenbuurvrouw stampt op de vloer, bespuit Wim met water en scheldt zijn vrouw regelmatig uit. ‘Het is nu zover gekomen dat mijn vrouw een omweg neemt als ze thuis de was gaat draaien. Ze is bang om weer klem gereden te worden of om voor alles en nog wat te worden uitgemaakt’, vertelt Wim. De gemeente heeft Wim en zijn vrouw een verhuisvergoeding aangeboden, maar die hebben ze afgewezen. ‘Ik zie het niet zitten om op mijn oude dag nog te verhuizen en daarnaast vind ik niet dat wij weg moeten terwijl zij het probleem is’, aldus Wim.

De bovenbuurvrouw krijgt begeleiding thuis vanwege haar psychische problemen. Wim vindt het een goede doelstelling dat mensen die begeleid worden vanwege psychische problemen wonen tussen andere mensen in een wijk. Echter ervaart hij zoveel problemen dat hij nu zelfs in zijn camper is gaan wonen. ‘Ik vind het ook heel raar dat ze zulke mensen boven senioren plaatsen, maar omdat er geen lift is kunnen er geen andere senioren boven ons wonen,’ zegt Wim.

Over de auteur

Veerle Sloof

Veerle Sloof (2004) studeert Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Haar interesses liggen vooral bij cultuur, politiek en emancipatie. Als redacteur van Woerden Rondom wil ze graag interessante en bijzondere verhalen vertellen. Na haar opleiding zou ze graag meer van de wereld willen zien. Verder is Veerle gek op goede gesprekken, lekker eten en drinkt ze daar het liefst een wijntje bij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.