Café Onze Vrienden vraagt met tegenzin naar vaccinatiebewijs

Café Onze Vrienden vraagt met tegenzin naar vaccinatiebewijs

Café Onze Vrienden

Tekst: Robin de Bruin. Audio: Max Heederik.

WOERDEN – De horeca heeft het lastig, ondanks de nieuwe versoepelingen. Café Onze Vrienden in Woerden erkent dit, maar zal toch gebruik maken van de CoronaCheck app en andere vormen van vaccinatiebewijzen. 

De versoepelingen van 25 september brengen veel consequenties met zich mee, voornamelijk voor de horeca. Gerco, de eigenaar van café Onze Vrienden zei:Ik ben het daar totaal niet mee eens”, toen hem gevraagd werd wat hij van de QR-codes vond. Hij zegt dat het onderscheid maken tussen mensen die zich wel en niet laten vaccineren eigenlijk helemaal niet zou mogen. In een Facebook post liet Onze Vrienden zijn klanten en vrienden weten dat iedereen welkom is om een drankje te nemen op het terras. Ook zijn de toiletten voor iedereen toegankelijk, maar wie binnen wil zitten moet toch echt aan kunnen tonen dat ze gevaccineerd zijn. Ze doen dit met tegenzin, maar de wet is de wet. 

Eigenlijk ziet Gerco de versoepelingen van 25 september helemaal niet als versoepelingen, maar als een verzwaring. De afschaffing van de anderhalve meter regel is volgens hem nutteloos: niemand hield zich er nog aan. En het enige wat hij eraan over houdt, is de QR-codes te moeten controleren. Of de “beperkende” versoepelingen daadwerkelijk functioneren is nog maar de vraag. Ze weten nog niet helemaal hoe de komende weken eruit gaan zien, volgens Onze Vrienden is het “echt in een glazen bol kijken.” 

https://soundcloud.com/user-100291256/qr-horeca-mixdown/s-ZVFmfNn5bJT?si=8c869b9aa7224353a69adfd528e07d8a

Over de auteur

Robin de Bruin

Robin de Bruin is een 18 jaar oude student aan de School voor Journalistiek. Na zijn havodiploma gehaald te hebben, is hij door gegaan naar het HBO bij de Hogeschool Utrecht. Als lid van de redactie van Woerden Rondom, schrijft hij over de belangrijkste nieuws in de regio Woerden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *